Sinan Oğan'dan bakanlar listesinin ardından ilk açıklama: Cumhurbaşkanı ile makam pazarlığımız olmamıştır

Sinan Oğan'dan bakanlar listesinin ardından ilk açıklama: Cumhurbaşkanı ile makam pazarlığımız olmamıştır

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk turunda ATA İttifakı'nın adayı olan Sinan Oğan ikinci turda Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini duyurunca tepki toplamış ve ‘bakanlık alacak’ iddiaları gündem olmuştu. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bakanlar listesini açıklamasının ardından açıklama yapan Oğan, “Cumhurbaşkanı ile bizim herhangi bir makam pazarlığımız olmamıştır. İsmimiz üzerinde yürütülen ‘pazarlık’ vs gibi spekülasyonların ne kadar yersiz ve iftira amaçlı olduğu bir kez daha görülmüştür” dedi.

Türkiye ilk kez cumhurbaşkanını ikinci tura giderek seçti. Cumhur İttifakı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın 13. Cumhurbaşkanı olduğu seçimlerde önceki tur adayı olan Sinan Oğan da Erdoğan’a desteğini açıklamıştı.

Desteğin ardından Oğan’ın bakanlık için ‘pazarlık’ yaptığı iddiaları gündem olmuştu. Dün açıklanan yeni bakanlık listesinde yer almayan Oğan sosyal medya hesabından açıklama yaparak ‘pazarlık’ iddialarına bir kez daha tepki gösterdi.

‘MAKAM PAZARLIĞININ İFTİRA OLDUĞU GÖRÜLMÜŞTÜR’

Sinan Oğan, yaptığı açıklamada ‘makam pazarlığı yaptı’ iddiasının iftira olduğunun görüldüğünü savundu. Sinan Oğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Yeni kabinenin ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. İlk gün de söylediğimiz gibi Sn. Cumhurbaşkanı ile bizim herhangi bir makam pazarlığımız olmamış, ilkeler bazında bir anlaşmamız söz konusu olmuştur. O sebeple ilk günden beri ismimiz üzerinde yürütülen “pazarlık” vs gibi spekülasyonların ne kadar yersiz ve iftira amaçlı olduğu bir kez daha görülmüştür. Başta ekonomi ve sığınmacılar olmak üzere önümüzdeki süreçte ilkelerimizin hayata geçirilişine hep beraber şahit olacağız inşallah…"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN