SMA hastası bebeğin annesinden bağış çağrısı: Siz el uzatın Berfin yeniden yaşama tutunsun

SMA hastası bebeğin annesinden bağış çağrısı: Siz el uzatın Berfin yeniden yaşama tutunsun

Malatya’da dünyaya gelen ve 6 Şubat depreminin ardından evlerini kaybettikleri için İzmir’e yerleşen Fırat ailesi, SMA Tip 1 hastası olan 23 aylık kızları Berfin Ada için yardım kampanyası başlattı. Baba Cem Fırat il il gezerek destek topladığını söyledi. Tedavi için gerekli miktarın yüzde 64’üne ulaşıldığını belirten anne Helin Fırat ise “Ramazan’da herkesin yardımına çok ihtiyacımız var. Kızım 23 aydır oruçlu bir bebek. Bu 23 aydır tutulan bir oruç” dedi.

23 aylık Berfin Ada Fırat, Malatya’da 6 Şubat depreminden kurtuldu ama SMA Tip 1 hastalığı ile boğuşuyor. Depremin ardından evlerini kaybettikleri için İzmir’e yerleşen Berfin Ada Fırat’ın ailesi bağış kampanyasını tamamlamak için var güçleriyle mücadele ediyor.

Annesi Helin Fırat (20) kızının bakımından arta kalan zamanlarda sosyal medyada bağış toplamaya çalışırken babası Cem Fırat (22) da il il dolaşıp kızına destek istiyor.

Bağış kampanyası için ikinci kez valilik aldıklarını ve kampanyada 14 ayı tamamladıklarını belirten anne Helin Fırat, “Berfin Ada beşinci kez yoğun bakımda kaldı. Bu süreç onun bedeninde daha çok hasara yol açtı. Berfin Ada’yı artık gündüzleri de cihaza bağlamak zorunda kalıyorum. Sizlerin yardımlarına bu ramazan ayında çok ihtiyacımız var. Kızım Berfin Ada 23 aydır oruçlu bir bebek. Bu 23 aydır tutulan bir oruç,” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN