Son dakika: 2017 DGS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı

Son dakika: 2017 DGS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2017 DGS yerleştirme sonuçları açıklandı.

2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarına göre; tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. Yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet sayfasından açıklandı. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından elektronik ortamda YÖK’e iletilecek.

DGS SONUÇLARI TIKLA ÖĞREN... 

Yukarda yer alan linkten ÖSYM sonuç sayfasına ulaşarak sonuçları takip edebilirsiniz. Sonuçları TC kimlik numaranız ve aday şifrenizle öğrenebilirsiniz. 

PUANI YÜKSEK OLANA ÖNCELİK

DGS yerleştirme işlemleri, adayların puanları ve tercih sırası göz önüne alınarak bilgisayar ortamında yapılacak. Aynı program için tercih yapan adayların DGS puanlarının eşit olması halinde, daha büyük ağırlıkta katılan standart puanı yüksek olana öncelik verilecek. Eşitlik devam ederse, ÖBP’si yüksek olan öncelik kazanacak. Eşitliğin bozulmaması halinde de sırasıyla tercih sıralamasına ve adayların doğum tarihlerine bakılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN