Son dakika! Afrin'de sızmaya çalışan 8 terörist öldürüldü

Son dakika! Afrin'de sızmaya çalışan 8 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: TSK Afrin'deki terör hedeflerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda bölgedeki unsurlara saldırı amacıyla sızma girişiminde bulunan 8 teröristi öldürdü.

TSK tarafından hudutlarda, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" devam ediyor.

Şeyh Horoz bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına saldırı amacıyla dün gece sızma girişiminde bulunan PKK/PYD/YPG terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada 8 terörist etkisiz hale getirildi.

ZEYTİN DALI HAREKATINDA BUGÜN YAŞANANLAR

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Galloway, “YPG’nin Suriye’nin kuzeydoğusundan Afrin’e birlik göndermesi halinde, Washington’ın desteği keseceğini” söyledi. AA’ya verdiği demeçte, haritadan terör örgütünün kontrolündeki bölgeyi işaret eden Galloway, “Bu olursa tek başlarına kalırlar” dedi.

YPG'YE DARBE İNDİREN PLAN

TSK’nın, Zeytin Dalı Harekatı’nda YPG’yi şaşırtan bir plan uyguladığı ortaya çıktı. Fırat Kalkanı bölgesinden saldırı bekleyen örgüt, yığınağı Afrin-Azez arasına yaptı. Harekat Kuzey ve Batı’dan başladı. Teröristler bu bölgelere kaydırılınca Azez’den 3. cephe açıldı, YPG panik yaşadı.

TSK en az 260 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN