Sosyal medyada Zeytin Dalı operasyonu: 31 günde 786 gözaltı

Sosyal medyada Zeytin Dalı operasyonu: 31 günde 786 gözaltı

TSK'nın Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 31'inci gününde devam ederken, harekatın başlangıcından bu yana sosyal medyada operasyona yönelik terör propagandası yaptığı tespit edilen 786 şüpheli gözaltına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin'de terör örgütü PKK/PYD'nin işgal ettiği bölgelere yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı 31'inci gününde devam ediyor.

Mehmetçik ve ÖSO Afrin'de ilerleyişini sürdürürken, İçişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklama ile harekatın başlangıcından bu yana operasyona yönelik sosyal medyadan terör propagandası yapan ve provokatif eylemlere katıldığı tespit edilen 786 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Sosyal medya üzerinden 587 propaganda yapıldığını vurgulayan bakanlık açıklamasında, "Olaylarda 116 provokatör tespit edilmiş, yapılan eylem/etkinlik ve propaganda faaliyetleri sonucunda 786 şüpheli gözaltına alınmıştır" denildi.

 

BUGÜNE KADAR 85 EYLEM YAPILDI

Harekatın başladığı 20 Ocak 2018 tarihinden günümüze kadar, operasyona yönelik olarak 85 eylem/etkinlik gerçekleştirildiğini açıkladı. 

Ayrıca nefret söylemleri içeren bin 296 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldığını, tespit edilen 392 kişi hakkında yasal işlem gerçekleştirildiği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN