Sudan liderinin oğlu son yolculuğuna uğurlandı

Sudan liderinin oğlu son yolculuğuna uğurlandı

Ankara'da motosiklet kazası sonucu hayatını kaybeden Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan'ın oğlu Mohamed Abdulfettah el-Burhan Abdurrahman, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sudan'ın lideri Abdulfettah el-Burhan'ın oğlu Mohamed Fatah el-Burhan Rahman, geçirdiği trafik kazasının ardından verdiği yaşam mücadelesini dün kaybetti. Yaklaşık iki ay süren sağlık savaşının ardından hayatını kaybeden Rahman için Ankara'da düzenlenen cenaze törenine Türkiye ve Sudan'dan yüksek düzeyli yetkililer katıldı.

Sudan liderinin oğlu son yolculuğuna uğurlandı - 1

Cenaze töreni, Türkiye'nin başkenti Ankara'daki Karşıyaka Mezarlığı'nda gerçekleşti. Törene, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve babası Abdulfettah el-Burhan, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler gibi Türkiye'nin üst düzey yetkilileri katıldı.

Sudan liderinin oğlu son yolculuğuna uğurlandı - 2

Ayrıca, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim'in yanı sıra Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Sudan Büyükelçiliği yetkilileri de törende hazır bulundu.

Sudan liderinin oğlu son yolculuğuna uğurlandı - 3

Cenaze namazı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından öğle namazını müteakip kıldırıldı. Namazın ardından Rahman'ın naaşı, dualar ve gözyaşları arasında Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

Sudan liderinin oğlu son yolculuğuna uğurlandı - 4

Mohamed Fatah el-Burhan Rahman, Ankara'da yaşamını sürdürdüğü sırada geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanmış ve tedavi gördüğü Bilkent Şehir Hastanesi'nde yaklaşık iki ay süren bir tedavi sürecinin ardından yaşamını yitirmişti.

Sudan liderinin oğlu son yolculuğuna uğurlandı - 6

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN