Sudan ve Güney Sudan 'tampon bölge'de anlaştı

Sudan ve Güney Sudan 'tampon bölge'de anlaştı

Sudan ile Güney Sudan yönetimleri, bu yıl sonuna kadar sınır kapılarının açılması ve iki ülke arasında tampon bölge kurulması için ortak çalışma yapılmak üzere anlaşmaya vardı.

Sudan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Sudan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Kemal Abdulmaruf ile Güney Sudanlı mevkidaşı Gabriel Jok Riak'ın başkent Hartum'da bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, ikilinin bu yıl sonuna kadar sınır kapılarının açılması ve iki ülke arasında tampon bölge kurulması için ortak çalışma yapmak üzere anlaşmaya vardığı duyuruldu.

Görüşmelerin ılımlı bir atmosferde geçtiği aktarılan açıklamada, iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin ileriye taşınmasına olanak sağladığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Güney Sudan Genelkurmay Başkanı Gabriel Jok Riak'ın, görüşmelerde Sudan'ın güvenliğinin Güney Sudan'ın güvenliği olduğuna dikkati çekerek, varılan anlaşmaya bağlı kalacaklarını söylediği ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Taraflar arasında salı günü, ortak askeri tatbikat yapılması ve iki ülke arasındaki iş birliğinin önünün açılması için mutabakata varılmıştı. 

İki ülkenin genelkurmay başkanları, ortak eylem ve askeri iş birliğini güçlendirmek hedefiyle görüşmeler yapmak üzere geçen pazar başkent Hartum'da bir araya gelmişti.

HARTUM/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN