Suriye’nin kuzeyinde hareketlilik başladı: ABD askerleri terk ediyor

Suriye’nin kuzeyinde hareketlilik başladı: ABD askerleri terk ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün ABD Başkanı Trump ile görüşmesinin ardından, Suriye’nin kuzeyinde hareketlilik başladı. ABD askerleri, Telabyad, Ayn El Arap ve Resulayn’da bulunan gözlem noktalarını terk etmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fırat’ın doğusuna terör operasyonu yapılacağını açıklamasının ardından gözler PYD/YPG terör örgütünün kontrolündeki Fırat’ın doğusuna çevrildi.

Erdoğan’ın önceki gün ABD Başkanı Donald Trump ile telefonla görüşmesinin ardından ABD askerleri, Telabyad, Ayn El Arap ve Resulayn’da bulunan 6 gözlem noktasından bir kısmını terk etti.

18-12/16/12236ca3-299f-415d-a401-1a351081e182.jpg

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ PANİK SARDI

ABD askerlerinin çekilmesinin ardından ise PYD/YPG terör örgütünü büyük korku ve panik sardı. ABD’nin çekilmemesi için Suriye’nin Haseke kentinde masaya oturarak görüşme üzerine görüşme yapan terör örgütü, sahipsiz kalınca Esed rejimine topraklarını koruması çağrısında bulundu.

18-12/16/31115ca9-0478-4670-b7ec-cea880e33fe1.jpg

Siper, tünel ve hendek kazma çalışmalarını durduran terör örgütü üyeleri, iç kesimlere kaçmaya başladı. Türkiye’ye karşı duramayacağını bilen teröristlerin terk ettikleri yerlerin etrafına ise mayın döşeyerek bomba tuzakladığı belirtildi.

ŞANLIURFA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN