Trabzon'da şehit olan Eren Bülbül son yolculuğuna uğurlandı | Son dakika haberleri

Trabzon'da şehit olan Eren Bülbül son yolculuğuna uğurlandı | Son dakika haberleri

Trabzon'da çatışmada şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül Trabzon'un Maçka ilçesinde son yolculuğa uğurlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı törene çok sayıda vatandaş Eren'i dualarla ve gözyaşlarıyla toprağa verdi.

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında dün bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan Eren Bülbül için cenaze töreni düzenlendi. İlçe merkezindeki Maçka Merkez Camisi'nde düzenlenen törene, Bülbül'ün (16) kardeşleri, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Bülbül'ün ağabeyi Arif Bülbül, vatandaşların taziyelerini kabul etti. Ağabey Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörü lanetleyerek, "Ne diyeyim, bu durumda ne denir ki. Allah teröristlerin belasını versin" ifadelerini kullandı.

17-08/12/7599868.jpg

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da törene katılarak, şehidin ailesine ve yakınlarına taziyelerini iletti. Bakan Soylu, daha sonra şehidin ağabeylerinin yanında saf tuttu. Kılınan namazın ve dua edilmesinin ardından Bülbül'ün Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu.

17-08/12/7600121-1502554328.jpg

Cenaze, defnedilmek üzere ilçeye bağlı Köprüyanı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına götürüldü.

Törene, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Giresun Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, kaleci Onur Recep Kıvrak ve binlerce vatandaş katıldı.

17-08/12/7599666.jpg

Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanlığı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri adına çelenkler gönderildi.

17-08/12/7598104.jpg

ERZAK ÇALINAN EV GÖRÜNTÜLENDİ

Maçka'da PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada 41 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in yanı sıra 16 yaşındaki Eren Bülbül şehit oldu. Çatışmada polis memuru Namık Öztel de yaralandı. Çatışmanın çıktığı bölge ve erzak çalınan ev görüntülendi.

17-08/12/1596174_9383bedd47ee3bbd132d4625334ec524.jpg

ÇOK SAYIDA BOŞ KOVAN ÇIKTI

Çatışmanın olduğu ev ve çevresinde uzun namlulu çok sayıda silaha ait boş kovan bulunuyor. Çatışma bölgesinde sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesindeki ilk yardım malzemeleri ve kan izleri dikkat çekiyor. Terörist grubunun erzak çaldıkları tek katlı evin camlarının kırıldığı, olayda şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'e ait kırık gözlüğün de çevrede olduğu dikkat çekti.

17-08/12/7598681.jpg

EVDE İNCELEME YAPARKEN ATEŞ AÇTILAR

PKK'lı teröristlerin kurşunlarına hedef olarak yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün yakınlarının anlattığına göre, evden hırsızlık yapıldığını gören Eren, durumu güvenlik birimlerine bildirdi. İhbar üzerine gelen güvenlik görevlileri Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik şehit düştü, polis memuru Namık Öztel, o sırada ailesiyle birlikte fındık toplayan Erden Bülbül ile buluştu. Hırsızlık yapılan tek katlı eve Eren'le birlikte gelen güvenlik güçleri incelemelerini sürdürürken, PKK'lı terörist grup tarafından ateş açtı.

BEN DE ŞEHİT OLACAĞIM

Bülbül'ün ağabeyi Arif Bülbül, Bülbül, yaptığı açıklamada, terörü lanetleyerek, "Ne diyeyim, bu durumda ne denir ki. Allah teröristlerin belasını versin." ifadelerini kullandı. Büyük bir acı yaşadıklarını ifade eden Bülbül, "İnanılacak gibi değil. Eren televizyonda çatışma haberlerini izlediğinde, şehit olduğunda çok üzülür ve kızardı, 'ben de askere gideceğim ve şehit olacağım.' derdi. Gerçekten de oldu." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN