Tülay Hatimoğulları: Seçimlerde hep birlikte 'artık yeter' dedik

Tülay Hatimoğulları: Seçimlerde hep birlikte 'artık yeter' dedik

31 Mart Yerel Seçim sonuçlarını değerlendiren DEM Parti Eşgenel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "31 Mart’ta ortaya çıkan harita demokratik bir değişim ve dönüşüm talebinin haritasıdır" dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Hatimoğulları, "Türkiye halkları AK Parti-MHP kuşatmasını bu seçimlerde kırmıştır" ifadesini kullandı.

Hatimoğulları'nın açıklamalarından başlıklar şöyle:

Seçim sonuçlarının mesajlarını iktidar da muhalefet de doğru değerlendirmelidir, Kürt halkının taleplerine kulak vermelidir. 31 Mart’ta ortaya çıkan harita demokratik bir değişim ve dönüşüm talebinin haritasıdır. Umutlu yarınların kurulabileceğinin haritasıdır. Biz DEM Parti olarak seçim sonuçlarını böyle okuyoruz. Seçimlerde hep birlikte 'artık yeter' dedik. Van büyük bir başarıydı hepimize kutlu olsun.

Kürt halkının barış taleplerine her zaman savaşla karşılık veren anlayışa karşı Kürt halkı bir kez daha 'biz irademize sahip çıkacağız, kayyımcı anlayışınızı kabul etmeyeceğiz' mesajı vermiştir. AKP iktidarının Kürt halkı üzerindeki çöktürme planı bir kez daha çökmüştür. Kürt sorunu çözemeyen çözülür gerçeği bir kez daha ortaya çıktı.

Yarın Kobanê davasının ertelenme ihtimali var. Bir hukuk cinayeti görmek istiyorsanız Kobanê kumpas davasında belgelerini okuyun. Buradan yargıya çağrımızı yineliyoruz; 'Cübbeni iliklemekten vazgeç. Adalet terazisini düzeltin. Arkadaşlarımız hakkında isnat edilen hiçbir suç yok, tahliye edilmeleri gerekir.

Kobanê demek IŞİD'e karşı mücadele demektir. Partimizin IŞİD'e karşı bütün dünyanın takdir ettiği mücadeleye saray yönetimi yargılıyor.

31 Mart zaferiyle işimiz bitmedi, yeni başlıyoruz. Türkiye'den Ortadoğu'ya barış köprüleri kuracağız. Seçilen belediye başkanlarımızla birlikte hizmet götürmediğimiz bir sokak bile kalmayacak. Yolumuz açık olsun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN