Türkiye ve Rusya arasında Suriye'de işbirliği öngören askeri mutabakat

Türkiye ve Rusya arasında Suriye'de işbirliği öngören askeri mutabakat

Türk ve Rus Genelkurmay'ı arasında Suriye'de işbirliği öngören mutabakat muhtırası imzalandı.

Rus ve Türk Genelkurmay heyetleri arasında bugün Moskova'da yapılan toplantı sonrasında bir mutabakat muhtırası imzalandı.

UÇUŞ GÜVENLİĞİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Rusya Federasyonu ve Türk Silahlı Kuvvetleri arasında Suriye'deki operasyonlar sırasında uçuş güvenliğinin sağlanması ve istenmeyen olayların önüne geçilmesi yönünde heyetler arası toplantılar yapıldığı bildirildi.

KOORDİNASYON VE İŞBİRLİĞİ

Bu toplantıların sonuncusunun bugün Rus ve Türk Genelkurmay heyetleri arasında Moskova'da yapıldığı belirtilirken toplantı sonucunda bir mutabakat muhtırası imzalandığı açıklandı. İmzalanan belgenin, terörist hedeflere yönelik taarruzlar esnasında Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri ile Türk Hava Kuvvetlerine bağlı uçakların uçuş güvenliği için koordinasyon ve işbirliğine ilişkin mekanizmaları belirleyeceği ifade edildi.

MOSKOVA/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN