Türkiye'nin göklerdeki yeni gururu test sürüşlerine başladı! 'Yakında' notuyla paylaşıldı

BAYKAR tarafından geliştirilen KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi, Edirne'nin Keşan ilçesindeki Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde testlerine başladı. BAYKAR test sürüşlerini 'yakında' notuyla paylaştı.

KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi, yaklaşık 1 saat havada kalabilen ve 200 kilometreden fazla menzile sahip olan füze, yapay zeka destekli optik güdüm sistemi ile hedefini hassas bir şekilde imha edebiliyor.

Gece ve gündüz her türlü hava şartında kullanılabilen KEMANKEŞ 2, elektronik karıştırmaya karşı da dirençli. Stratejik hedeflere karşı çözüm olan KEMANEŞ 2, Türkiye'nin savunma sanayisindeki gücüne yeni bir katkı sunuyor.

Stratejik hedeflere karşı kullanılmak üzere Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen mini akıllı seyir füzesinin ilk versiyonu KEMANKEŞ 1, 27 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2023'te ilk kez halka açık bir şekilde sergilenmişti. İlk atış testini ise 14 Haziran 2023'te Bayraktar TB2 SİHA'dan ateşlenerek başarıyla tamamlamıştı.

BAYKAR sosyal medya hesabından yayınladığı test sürüşlerini 'yakında' notuyla paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN