Türkler akın akın o ülkeye kaçıyor! Vergi yok vize yok: Yakında AB’ye girebilir

Türkler akın akın o ülkeye kaçıyor! Vergi yok vize yok: Yakında AB’ye girebilir

Yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle Türkiye’den yatırımcıların yurt dışına göç etme eğilimi artıyor. Bu ülkeler arasında öne çıkan Kuzey Makedonya, Türk yatırımcıların yeni adresi haline geldi. Kuzey Makedonya’ya olan ilgi, ekonomik istikrarsızlıktan kaçış ve vergi avantajları gibi nedenlerle her geçen gün artıyor.

Kuzey Makedonya’da şirket kurulumu sonrasında yapılan oturma izni başvuruları genellikle bir ay içinde sonuçlanıyor, bu da ülkeye yerleşimi oldukça hızlı bir süreç haline getiriyor. Ayrıca, ülkede 1000’den fazla Türk şirketi faaliyet gösteriyor ve Kuzey Makedonya’nın Avrupa Birliği’ne üyelik süreci de devam ediyor.

Kuzey Makedonya, Balkanlar’da denize kıyısı olmayan bir ülke olup, Sırbistan, Kosova, Arnavutluk, Yunanistan ve Bulgaristan ile komşudur. 1991 yılında Yugoslavya’dan bağımsızlığını ilan etmiştir.

img-5499.jpeg

Türkiye’den Kuzey Makedonya’ya seyahat edecek kişiler, 90 gün süreyle vizeden muaf tutuluyor. Ancak, öğrenim veya çalışma amacıyla gidecek olanlar için vize gerekiyor.

2021 Nüfus Sayımı verilerine göre, Kuzey Makedonya’nın nüfusu 1 milyon 836 bin 713 kişi. Bu nüfusun içinde 70 bin 961’i Türk vatandaşı olarak kaydedilmiş, bu da ülke nüfusunun yaklaşık %3.86’sını oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN