'Türk'ün Suriyeli'ye intikamı' diye paylaşım yapan şahıs gözaltında

'Türk'ün Suriyeli'ye intikamı' diye paylaşım yapan şahıs gözaltında

İzmir’de Şafak ismini kullanan Hasan K. isimli ayakkabı ustası, işe geç kalan Suriyeli çalışanının üzerine basarak çektiği fotoğraf çekip sosyal medya hesabından “Türk’ün Suriyeliye intikamı” notuyla paylaştı. İzmir Emniyeti, düzenlediği operasyonla şüpheli şahsı işyerinde gözaltına aldı.

İzmir Ayakkabıcılar Sitesi'nde ayakkabı ustalığı yapan kendisini Şafak ismiyle tanıtan Hasan K. işe geç kalan Suriyeli çalışanının üzerine basarak çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

İŞYERİNDE YAKALANDI

“Türk’ün Suriyeliye intikamı” notuyla paylaştığı fotoğrafa yazılan bir yoruma ise “Sabah işe geç kalmanın cezasını kestim” şeklinde yanıt veren Hasan K.’ye tepkiler artınca harekete geçen İzmir Emniyeti, düzenlediği operasyonla 6145 sokaktaki işyerinde kıskıvrak yakaladı.

GAZETECİLERE KIZDI

Bir gazetecinin “Neden yaptın?” sorusuna “Sana mı soracağım lan çakal” diye yanıtlayan Hasan K. ifadesi alınmak üzere Işıkkent Polis Merkezine getirildi. Hasan K.’nın polisteki ilk ifadesinde şaka yapmak için o fotoğrafı çektiğini ve paylaştığını söylediği belirtildi.

Bu tür olayların esnafı üzdüğünü söyleyen İzmir Ayakkabıcılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Kavlak, “Bu tür haberlerle anılmak istemiyoruz. Bizim esnafımızın hepsi duyarlı ve insancıldır, hepsi ekmeğinin peşindedir. Bu hareketleri tasvip etmiyoruz. Böyle davranan esnaflar varsa da ben uyarmak istiyorum. Hepsi devlete hesap verir” dedi.

İZMİR/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN