Yaptığı kazada asli kusurlu bulunan Rüzgar Çetin, savunmasında mağdurları suçladı

Yaptığı kazada asli kusurlu bulunan Rüzgar Çetin, savunmasında mağdurları suçladı

Polise çarparak bir polisin şehit olmasına neden olan Rüzgar Çetin, Trafik İhdisas Dairesi’nin raporuna itiraz etti: Polis emniyet kemerini taksaydı, durum bu kadar vahim olmadı.

AYFER ÇALIKIRAN

Beşiktaş’ta bir polisi şehit edip, bir polisin yaralanmasına yol açan ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in tutuklu yargılandığı davada, beklenen ATK Trafik İhtisas Dairesi’ne ait rapor geçtiğimiz günlerde mahkemeye ulaşmış, raporda, polislerin kusursuz, Rüzgar Çetin’in asli kusurlu olduğu belirtilmişti. Raporda, Rüzgar Çetin’in, aracıyla seyrini sürdürürken yola gereken dikkatini vermediği ve hızını mahal şartlarına göre ayarlamadığı anlatılarak, “Rüzgar Çetin asli kusurludur” denilmişti. Kazadan yaralanan ve önceki duruşmada şikeyetinden vazgeçen Emre Tetik ve şehit İsmet Fatih Alagöz’ün kusursuz olduğu belirtilmişti.

‘AMA POLİSLER DE KUSURLU’

ATK Trafik İhtisas Daire’ne ait rapora itiraz eden Çetin, asli kusurlu olmadığını savunarak “Meydana gelen kazada bilinçli taksirle hareket etmediğim gibi bilinçsizce yapılan bir hareket sonucu kaza meydana gelmiştir. Verilen raporda belirtildiği gibi, ‘yola dikkatli özeni göstermediği’ hususunu kabul etmiyorum. Var olan delillere aykırı bir rapor hazırlanmıştır. Hız tespitim yapılamamıştır bu yüzden raporda belirtildiği gibi ‘hızını mahal şartlara göre ayarlamadığı’ ilkesini de kabul etmiyorum. Emniyet kemeri takılmış olması halinde üzücü sonucun olmaması ihtimali yüksekti. Emniyet kemerinin takılmaması gibi bir zorunluluktan bahsedilmesi hususuna katılmıyorum” diyerek polis memurlarının da meydana gelen olayda kusurlu olduğunu öne sürdü.

ŞEHİDİN EŞİ ŞİKAYETÇİ OLMADI

Rüzgar Çetin’in çarptığı otomobilde şehit olan polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün eşi Özlem Alagöz de polis memuru Emre Tetik’ten sonra şikayetinden vazgeçti. Şehit polis İsmet Fatih Alagöz’ün eşi Özlem Alagöz Adana Adalet Sarayı’na giderek, “şikayetinden vazgeçtiğine” ilişkin dilekçesini istanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Çetin’in 0.90 promil alkollü olduğu ifade edilen iddianamede, “Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olmaktan 3 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN