Yargıtay Başkanlığı seçimi yerel seçim sonrası devam edecek

Yargıtay Başkanlığı seçimi yerel seçim sonrası devam edecek

Yargıtay'da 25 Mart'ta başlayan başkanlık seçimi krizi çözülemedi. Onuncu tur oylamasında da sonuç çıkmayınca Yargıtay Başkanlığı seçimleri yerel seçim sonrasına kaldı. Seçim 1 Nisan Pazartesi günü bir tur olarak yapılacak.

Mehmet Akarca'nın görev süresinin sona ermesi dolayısıyla 25 Mart'ta başlayan ve 4 gündür sonuçlanamayan Yargıtay Başkanlığı seçiminin onuncu turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı.

Dokuzuncu ve onuncu turlar en çok oy alan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ile 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez arasında gerçekleşti. Seçimlerin dün yapılan iki turunda da sandıktan geçersiz oyların yüksek çıkması dikkat çekti.

Yüksek Mahkemenin yeni başkanını seçmek üzere Yargıtay üyeleri 11'inci tur oylaması için yerel seçimlerin ertesi günü 1 Nisan'da yeniden sandık başına gidecek. Bir tur olarak yapılacak seçimde oy verme işlemi saat 08.00'de başlayacak.

Seçim 1 Nisan Pazartesi günü sonuçlanmazsa 2 Nisan’da iki tur ve 3 Nisan’da iki tur olarak gerçekleştirilecek. Adaylar daha sonra duyurulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN