Yelkenciler Bodrum’da denize açıldı

Yelkenciler Bodrum’da denize açıldı

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF), Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesinin katkılarıyla Era Bodrum Yelken Kulübünün ev sahipliğinde Bodrum ilçesinde bu yıl 29'uncusu gerçekleştirilen organizasyona, dünyanın farklı ülkelerinden yüzlerce yelkenci katılıyor.

The Bodrum Cup Yarış Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, organizasyona dünyanın her yerinden katılım olduğunu söyledi. Uysal, organizasyonun beğeniyle takip edildiğini belirterek, şöyle konuştu: “İlk defa bu yıl bir koyda konakladık. Yerleşimimizi yapmamız için çok önemliydi. Koylarımıza sahip çıkmak istedik. Koyların doğal güzelliklerinin bozulmaması için dünyaya sesimizi duyurmaya çalıştık. Bu yıl yarışmayı Bodrum koylarında yapmaya karar verdik. Yarışma sayesinde Bodrum'daki otellerin birçoğu doldu. Bu organizasyonun yaklaşık getirisinin 5-6 milyon lira olduğunu düşünüyoruz. Geçen yıllarda kişi başı harcama limitlerimiz 300 avro seviyelerindeydi. Bu çok ciddi bir rakam. Umarız bu rakamlar artarak devam eder. Hem tanıtıma hem de Bodrum turizmine büyük katkımız olur.” Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da her teknenin yarışmaya ciddi bir hazırlık içerisine girerek katıldığını dile getirerek, “Etkinlik bölge ekonomisine de katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN