YSK seçmen sorgulama online! EDevlet giriş | TC kimlik no ile nerede oy kullanacağım sorgulaması yap

YSK seçmen sorgulama online! EDevlet giriş | TC kimlik no ile nerede oy kullanacağım sorgulaması yap

EDevlet YSK seçmen sorgulama işlemlerini online olarak yapmak için hemen tıkla. Nerede oy kullanacağım soruglaması için E-Devlet kapısı sistemine T.C kimlik no ile giriş yapabilir ve sandık bilgilerini görebilirsiniz. 24 Haziran seçimlerine 3 gün kala seçmenler sandık sorgulamasını yapmaya devam ediyor. İşte eDevlet giriş sayfası ve YSK seçmen sorgulama ekranı.

24 Haziran seçimlerinde nerede oy kullanacağım? sorusunu merak eden seçmenler, EDevlet sistemine T.C kimlik no ve şifreleri ile giriş yaparak sandık bilgilerini kolayca görebilirler. 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçimlerinde yaklaşık 59 milyon seçmen oy kullanabilecek. Seçimde nerede oy kullanacağınızı ve sandık numaranızı e-Devlet Kapısı'na giriş yaparak kolayca görüntüleyebilirsiniz. İşte YSK seçmen sorgulama ekranı ve detaylı açıklamalar.

YSK SEÇMEN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

YSK seçmen sorgulama işlemleri online olarak kolayca yapılabiliyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yurt içi ve yurt dışı seçmen sorgulama işlemlerini ysk.gov.tr adresine girerek ya da mobil cihazlarınıza indireceğiniz uygulama ile yapabilirsiniz. Ayrıca eDevlet sisteminden de T.C kimlik no ile seçmen sorgulaması yapmak mükün.

YSK YURT İÇİ SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLA

YSK YURT DIŞI SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLA

E-DEVLET GİRİŞ VE YSK SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLA

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanacağınız sandıklar bellirlendi

Yurt içinde ikamet ediyorsanız;

"Nerede Oy Kullanacağım" sayfasından kendinizin ve aynı hanede oturan yakınlarınızın oy vereceği sandık bilgilerine ulaşabilir, "Seçmen Bilgi Kağıdını" yazdırabilirsiniz 

Oy kullanma saatleri: Tüm yurtta 08.00 – 17.00

Yurt dışında ikamet ediyorsanız

"Yurt Dışı Seçmen Sorgulama" sayfasından oy kullanacağınız tarih aralığı ile oy vereceğiniz yer adres bilgilerini sorgulayabilirsiniz.

7 - 19 Haziran tarihleri arasında 60 ülke ve 123 dış temsilcilikte,
7 - 24 Haziran 2018 tarihleri arasında 34 gümrük kapısında oyunuzu kullanabilirsiniz.

Oy kullanma saatleri:

Dış Temsilciliklerde: 09.00 - 21.00

Gümrük Kapılarında: 24 Saat
(24 Haziran Pazar günü saat 17.00'a kadar)

Sandık Kurulacak Temsilcilikler, Oy Verme Tarihleri ve Seçim Yapılacak Yerlerin Adresleri

Gümrük Kapıları

SEÇMEN SORGULAMA YSK VE E-DEVLET'TEN YAPILABİLECEK

Oy kullanacak vatandaşlar, YSK’nın resmi sitesi www.ysk.gov.tr adresinden "Yurt İçi Seçmen Sorgulama" bölümüne girerek T.C. kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olduğu il ve nüfusa kayıtlı olduğu sıra numarası bilgileriyle sorgulama yapabiliyor. Ayrıca e-Devlet Kapısı üzerinden de sorgulama işlemi yapılabiliyor.

Seçim takvimine göre seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına 30 Mayıs’ta başlanacak. Tüm seçim çevreleri ve yurt dışı ile gümrük kapılarında kullanılacak birleşik oy pusulalarının basımı ve dağıtımına başlanacak. YSK tarafından milletvekili kesin aday listeleri seçim çevreleri itibarıyla ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve Resmi Gazete’ye gönderilecek. Gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemi 7 Haziran’da başlayacak ve 19 Haziran’da sona erecek.

YSK'DAN SEÇMEN SORGULAMA HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Duyuru: Sistem iyileştirme çalışmaları nedeniyle web sitesindeki bazı uygulamalar ile seçmen sorgulama uygulamamız 13 Mayıs 2018 Pazar günü saat 18.00’dan 14 Mayıs Pazartesi saat 03.00’a kadar hizmet veremeyecektir.

“Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması”

Bu uygulama ile;

Yurt içinde ikamet ediyorsanız;

Seçmem kaydınızı sorgulayabilir, aynı hanede ve aynı binada oturan seçmenleri görüntüleyebilirsiniz. Sandık atamalarından sonra nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. 

Yurt dışında ikamet ediyorsanız

Yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadığınızı sorgulayabilir; dış temsilciliklerdeki oy kullanma tarih aralığı ve oy kullanacak yer bilgileri ile oy kullanılacak gümrük kapılarını öğrenebilirsiniz.

Uygulamamızı mobil cihaz veya tabletinizin uyumlu olduğu işletim sistemi bağlantısına tıklayarak indirebilir ve hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

//
//

59 milyon 391 bin 328 seçmen oy kullanacak

Yüksek Seçim Kurulu, 24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde yurt içinde ve yurt dışında toplam 59 milyon 391 bin 328 seçmenin oy kullanacağını açıklamıştı.

E-DEVLET KAPISI NEDİR?

e-Devlet Kapısı, kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan bir internet sitesidir. Kapı’nın amacı kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır.

E-DEVLET KAPISI NASIL KULLANILIR?

Kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza veya mobil imza gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması (şifre, e-imza, mobil imza vb.) ile pek çok entegre elektronik hizmetlere aynı adresten alabilirsiniz.

Ayrıca, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

24 HAZİRAN GENEL SEÇİM SONUÇLARI KARAR.COM'DA!

18-06/23/il-il-24-haziran-secim-sonuclari.jpg

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN