Ankara saldırısını üstlenen TAK'ın yalanını fotoşop hilesi ortaya çıkardı

Ankara saldırısını üstlenen TAK'ın yalanını fotoşop hilesi ortaya çıkardı

Ankara saldırısını üstlendiğini açıklayan TAK'ın (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) yalanı kısa sürdü. TAK'ın sitesinde yayınlanan ve saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen Abdulbaki Sönmez'in 'sechaber' adlı blog sitesinde yazı yazan M. Şahin İnan olduğu ortaya çıktı. Örgütün fotoşop hilesiyle kendine terörist icat ettiği anlaşıldı. Fotoğrafın sahibi M.Şahin İnan, yaşanan olay sonrası açıklama yaparak TAK'ı yalanladı.

[Karar]

Doğan Haber Ajansı Ankara'daki terör saldırısını TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) isimli terör örgütünün üstlendiğini duyurdu. PKK'nın toplum tarafından tepkiyle karşılanan kanlı saldırılarında devreye girerek eylemleri üstlenmesiyle bilinen TAK'ın Ankara saldırısını üstlenmesi dikkat çekerken açıklamanın da yalan olduğu ortaya çıktı. Örgütün Ankara eylemini gerçekleştirdiği dediği ve fotoğrafını paylaştığı Abdulbaki Sönmez'in 'fotoşop icadı' olduğu anlaşıldı. 

16-02/19/img-20160219-wa0035.jpg

TAK'ın 'sechaber' adlı bir blok sitesinde yazılar yazan M. Şafak İnan'ın resmini fotoşop ile değiştirdiği anlaşıldı. TAK'ın 1 saatte deşifre olan yalanı sosyal medyada da gündem oldu. 

#http://www.karar.com/gundem-haberleri/son-dakika-ankaradaki-teror-saldirisini-tak-ustlendi-pkknin-paravan-orgutu-tak-nedir-74668#

TAK'ın Ankara saldırısını gerçekleştirilen Salih Neccar'a benzeyen bir kişinin fotoğrafını seçmesi de dikkatlerden kaçmadı. 

16-02/19/imgres-1.jpgSalih Neccar

Fotoğrafın sahibi de TAK'ı yalanladı

Fotoğrafı kullanılan Şafak İnan ise ulusalkanal.com.tr'ye konuştu. İnan, yaptğı açıklamada, "O fotoğrafımı 2010 yılından itibaren tüm köşe yazılarımda kullanmaktayım" dedi. İnan'ın açıklaması şu şekilde oldu:

"Merhaba, ben chpgundemi.com'un Genel Yayın Yönetmeni M. Şafak İnan. Ankara saldırısını üstlenen TAK terör örgütünün yayınladığı fotoğraf, şahsıma ait olup, fotomontaj yapılarak değiştirilmiştir. Montaj yapılan o fotoğrafımı 2010 yılından itibaren tüm köşe yazılarımda kullanmaktayım. Kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Şu an avukatımla beraber Avcılar İlçe emniyet müdürlüğüne, sorumlular hakkında şikayetçi olmaya geldik."

İlginizi çekebilir

Şehit babasının tabutunu bırakamadı, tek sözü "Babam" oldu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN