Atalay Filiz, Göktuğ Demirarslan ve Elena Radchikova'yı ayıramadığı için öldürdü

Atalay Filiz, Göktuğ Demirarslan ve Elena Radchikova'yı ayıramadığı için öldürdü

Öğretmen Fatma Kayıkçı cinayetinden 16 gün sonra yakalanan Atalay Filiz’in Ankara’da öldürdüğü Göktuğ Demirarslan ve Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı ayırmaya çalıştığı ortaya çıktı. Atalay Filiz, ilgi duyduğu Elana’ya Demirarslan’ın kendisini aldattığını kanıtlamak için video gönderdi. Ancak başarılı olamayınca çifti öldürdü.

KENAN BUTAKIN/EROL METİN

Ankara'da 2013 yılında Hava Kuvvetleri'nde görevli bir generalin oğlu Göktuğ Demirarslan ve Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı öldürdükten sonra izini kaybettiren, kız arkadaşı Olga Seregina'nın esrarengiz bir şekilde ortadan kayboluşundan sorumlu tutulan Atalay Filiz'in, İstanbul'da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'nın ölümünün ardından yakayı ele vermesi, gözleri Ankara Batı Adliyesi'nde süren çifte cinayet davasına çevirdi. Demirarslan ve Rus sevgili cinayetinden aranan Filiz'in gıyabında şu ana kadar 5 duruşma yapıldı. Mahkemece kabul edilen iddianame ise cinayetlerin işleyiş sebebi ve şekliyle ilgili önemli detaylar içeriyor.

ELENA'YA GÖZ KOYDU, ARALARI BOZULDU

Maktul Demirarslan'ın yakın bir arkadaşı, tanık sıfatıyla iddianameye yansıyan ifadesinde şüpheli Filiz'in, kız arkadaşı Olga'nın Türkiye'de kaybolmasından sonra Demirarslan'ın sevgilisi Elena'ya ilgi duymaya başladığını, bu yüzden Filiz ile Demirarslan'ın arasının bozulduğunu anlattı. Arkadaşı, Demirarslan'ın kendisine “Atalay şizofren. Elena'yla arkadaşlığımızı kıskanıyor. Elena'yı benden ayırıp kendisi onunla arkadaşlık yapmak istiyor” dediğini aktardı. Filiz'in sürekli Demirarslan'a mailler atarak Elena'yla bir arada olduğu zamanlarda buluşmak istediğini anlatan arkadaşı, Demirarslan'ın bu maillerine cevap vermemesi nedeniyle Filiz'in küfürlü kelimeler kullandığını bildiğini dile getirdi.

SENİ ALDATIYOR MAİLİ

Cinayetten önce Göktuğ Demirarslan'la Eryaman'da aynı evi paylaşan bir diğer yakın arkadaşı ise Atalay Filiz'in Elena'ya attığı bir mailde Fransızca “Göktuğ seni aldatıyor. Göktuğ senin tanıdığın bir kişilikte insan değil” diye yazdığını, ayrıca mailin ekinde Demirarslan'ın başka bir kızla öpüştüğü ana ait 5 saniyelik bir video paylaştığını anlattı. Filiz'in bu mailinin Demirarslan ve Elena'nın arasını açmadığını, iki sevgilinin görüşmeye devam ettiklerini kaydetti.

'KARGON VAR' DEYİP ADRESİNİ ALDI

Aynı tanık, cinayet tarihinden 8 ay kadar önce Demirarslan'a gelen bir telefonda “PTT'den arıyoruz. Kargonuz var. Hacettepe Fizik Bölümü'ne ulaştıramadık. Ev adresiniz lazım” denilerek, Demirarslan'dan evinin açık adresinin alındığını, kargo gelmemesi üzerine yapılan araştırmayla Demirarslan'ı arayan numaranın Emek semtinde telefon kulübesine çıktığının öğrenildiğini belirtti. Bu olaydan sonra çeşitli aralıklarla Demirarslan'a gizli numaralardan çağrılar geldiğini anlatan tanık “Bir gece yarısı gizli numaradan çağrı geldi. İkamet ettikleri binanın yanında eski model bir otonun park halinde beklediğini fark ettik” dedi.

KAFALARINA DEFALARCA ATEŞ ETTİ

İddianamede ayrıca Filiz'in cinayetten 4 ay önce av tüfeği aldığı, yaklaşık bir yıldır Eryaman'da kirada oturduğu, şahsın kullanmış olduğu cep telefonlarının alınan HTS dökümleri incelendiğinde sürekli olay mahallinde ve çevresinde sinyal verdiğinin anlaşıldığı, olay tarihinden itibaren telefonlarının kapalı olduğu bilgisi yer alıyor. İddianameye konulan Adli Tıp raporları ise Filiz'in Demirarslan ve sevgilisi Elena'yı öldürürken canavarca hisle hareket ettiğini gösteriyor. Av tüfeğini ikilinin kafasına dayayarak defalarca ateş eden Filiz hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

FİLİZ'İN OLGA SAVUNMASI

Atalay Filiz, İstanbul'da emniyetteki sorgusunda sevgilisi Olga Seregina'yı kendisinin öldürmediğini, Olga'yı Gemlik'teki tatilin ardından bir daha hiç görmediğini savundu. Filiz, Göktuğ Demirarslan ve sevgilisi Elena'yı da kendisini Olga'nın kayboluşundan sorumlu tuttukları için öldürdüğünü iddia etti.

ESKİ MODEL ARAÇ BABAYIDA ŞAŞIRTTI

Savcılık iddianamesinde, şüpheli Filiz'in 43 RE 733 plakalı bej renkli eski kasa Şahin marka aracının olduğu belirtiliyor. Karar, Filiz'in eski bir model otomobil satın almasının, Hava Kuvvetleri'nden emekli olup sivil sektöre geçen babası İlhan Filiz’in de dikkatini çektiği, oğluna neden başka bir araç tercih etmediğini sorduğu bilgisini edindi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN