Aylan Kurdi'nin fotoğrafını çeken Nilüfer Demir konuştu!

Aylan Kurdi'nin fotoğrafını çeken Nilüfer Demir konuştu!

Bodrum'da 3 yaşındaki Suriyeli çocuk Aylan Kurdi'nin kıyıya vuran cesedini fotoğraflayarak dünyanın vicdanını harekete geçiren DHA muhabiri Nilüfer Demir, o anları anlattı.

Bodrum'dan Yunanistan'a göçmek üzere botla yola çıkan 12 kişinin hayatını kaybettiği facia "kıyıya vuran çocuk" fotoğrafıyla tüm dünyanın belleğine kazındı. Kıyıda yatan cansız bedeniyle minik Aylan'ın fotoğrafı tüm dünyayı sarstı ve göçmenlik sorununun trajik yüzünü bir kez daha ortaya koydu. O fotoğrafı çeken DHA muhabiri Nilüfer Demir CNN TÜRK'e konuştu.

Doğan Haber Ajansı (DHA) Bodrum muhabiri Nilüfer Demir, dün tüm dünyayı sarsan "kıyıya vuran çocuk" fotoğrafını çekti. 3 yaşındaki Aylan Kürdi, Kobani'deki IŞİD saldırıları nedeniyle ailesiyle birlikte Avrupa'ya göç etmeye çalışıyordu.

DHA muhabiri Nilüfer Demir, CNN TÜRK canlı yayınına bağlanarak o fotoğrafları nasıl çektiğini anlattı. Demir fotoğrafın bu kadar yankı uyandıracağını hiç düşünmediğini belirterek "Sadece Aylan'ı gördüğümde duyduğum acıyı göstermek istemiştim" dedi.

Demir, bu konuda sık sık haber yaptıklarını anlatarak sahildeki cesetleri farkettiklerinde ilk olarak Aylan'ı gördüklerini söyledi. İlk gördüklerinde "donup kaldıklarını" anlatan Demir: "Donup kaldık ama onun için yapabilecek hiç bir şeyimiz kalmamıştı. Söyleyecek söz bulamıyorum açıkçası. Deklanşöre basmak dışında çaremiz,yapabileceğimiz bir şey yoktu. Onun o sessiz bedeninin çığlığını ancak bu şekilde duyurabileceğimi düşündüm" diye konuştu.

Bu fotoğrafın uyandırdığı yankının bir çözüm kapısı açması umduğunu dile getirdi ve "Umarım bu fotoğraf onların bu dramlarına bir son getirir" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN