Bodrum'da sahile vuran Suriyeli çocuk dünyanın gündeminde

Bodrum'da sahile vuran Suriyeli çocuk dünyanın gündeminde

Dünya, cesetleri Bodrum kıyılarına vuran Suriyeli göçmenleri konuşuyor. 3 yaşındaki Suriyeli çocuğun fotoğrafı vicdanları kanattı.

Ege Denizi’nde önceki gün kaçakları taşıyan iki ayrı bot battı, toplam 12 Suriyeli kaçak boğuldu.

Ölenler arasındaki küçük bir çocuğun fotoğrafı ise görenlerin yüreğini dağladı.

Bu fotoğraf karesi, yalnızca Türkiye'yi değil, dünyayı da ayağa kaldırdı. Batı gazeteleri olayı manşetlerden verdi. İngiliz gazeteleri, fotoğrafı Avrupa'nın utancı olarak yorumlarken göçmenlere yardım etmek için etkili bir girişimde bulunmayan Avrupa hükümetlerine sert eleştiriler yöneltildi.

İşte o manşetler...

15-09/03/mirror.jpgDaily Mirror gazetesi, olayı "Dayanılmaz" olarak nitelendirdi. Gazete, "Trajedinin insani yüzünü gösteren bu yürek burkan fotoğraf karşısında, dünya artık kayıtsız kalamaz" şeklinde yorum yaptı.

15-09/03/guardian.jpg

Dünyaca ünlü The Guardian gazetesi manşetten verdiği fotoğraf hakkında "Avrupa'daki kaçak krizinin şok edici ve acı gerçeği... Fotoğraf, Avrupa Birliği'nin kaçak krizine karşı yeterli adım atmadığının göstergesi" diye yazdı.

15-09/03/indepented.jpg

The Independent gazetesi, büyük bir insani felaket yaşandığına dikkat çekti. İngiliz hükümetinin yeteri kadar önlem almamasını eleştiren gazete, "Hala bunun bizim bir sorumuz olmadığına inanıyor muyuz?" sorusunu sordu.

15-09/03/-zupgxoxdheanzkksbtqrtw.jpg

The Times gazetesi "Avrupa bölündü" manşetiyle çıktı... Gazete "Liderler ne kadar kaçak kabul edecekleri konusunda uzlaşamazken, ölen çocukların cesetleri kıyılara vuruyor" diye yazdı.

15-09/03/-eyqfwp9ewec_ydgrbqx4-a-1.jpg

Daily Mail gazetesi de bu fotoğraf karesini "İnsani bir felaketin küçük kurbanı..." olarak nitelendirdi.

15-09/03/-hng5upie5kwh_zejrn1v6a.jpg

The Sun gazetesi, İngiliz Başbakan David Cameron'a "Bay Cameron, yaz bitti... Şimdi, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı en büyük krizle yüzleşmenin zamanı geldi" şeklinde eleştiriler de bulundu.15-09/03/-nvek-mm0w0otrscbgwzqqw-1441259325.jpg

Metro gazetesi de manşetten verdiği fotoğrafı, "Avrupa O'nu kurtaramadı" şeklinde yayınladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN