Güney Kore: Kuzey Kore yeni bir füze denemesi hazırlığında | Son dakika haberleri

Güney Kore: Kuzey Kore yeni bir füze denemesi hazırlığında | Son dakika haberleri

Son dakika! Güney Kore, Kuzey Kore'nin dün gerçekleştirdiği hidrojen bombası denemesinin ardından yeni bir füze denemesine hazırlandığı duyurdu. Kore, dün gerçekleştirdiği füze denemesi ile uluslararası alanda büyük tepki toplamış, ABD Savunma Bakanı Mattis, "ABD'ye veya müttefiklerimize yönelik tehdit olursa çok sert askeri karşılık vereceğiz" demişti.

Kuzey Kore'nin 6.3 şiddetinde bir sarsıntıya neden olan hidrojen bombası denemesinin ardından Kore yarımadasında tansiyon bir kez daha yükseldi.

Kuzey Kore'nin nükleer denemesinin ardından Güney Kore, bir takım füze denemeleri yaptı. Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin nükleer tesislerinden birine saldırı simülasyonu yapıldığını duyurdu.

K.KORE YENİ FÜZE DENEMESİNE HAZIRLANIYOR

Güney Kore Savunma Bakanlığı ayrıca, Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesine hazırlandığını belirtti. Bakanlık yetkilisi Chang Kyung-soo, sıradaki füze denemesinin 'kıtalararası balistik füze' olabileceğini düşündüklerini söyledi.

''KONUŞMAK YERİNE KARŞILIK VERİLMELİ''

Güney Kore Savunma Bakanı ise yaptığı açıklamada, konuşmak yerine askeri karşılık vermenin zamanının geldiğini ve bu konuda Başkan Moon ile uzlaştıklarını ifade etti.

ABD Başkanı Trump, Güney Kore'nin 'taviz verme' polikasını eleştirirken, Kuzey Kore'nin 'sadece tek bir şeyden' anlayacağını söylemişti. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ise Kuzey Kore'den yönelecek herhangi bir tehdidin, askeri bir yanıt bulacağını belirtmişti.

'SERT ASKERİ KARŞILIK VERECEĞİZ'

En sert açıklamalardan biri de ABD Savunma Bakanı Mattis'ten geldi. Mattis, "ABD'ye, Guam dahil olmak üzere topraklarına ya da müttefiklerimize yönelik herhangi bir tehdit olursa çok sert askeri karşılık vereceğiz." diye konuştu.

Denemenin ardından açıklama yapan ABD Başkanı Trump, "Kuzey Kore'nin sözleri ve eylemleri çok düşmanca ve tehlikeli olmaya devam ediyor. Çin için de büyük bir tehlike ve sıkıntı kaynağı olan haydut bir devlet. Kuzey Kore tek bir şeyden anlar!" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN