‘Güvenlik tedbiri’ adı ile haksız rekabet oluşmasın

‘Güvenlik tedbiri’ adı ile haksız rekabet oluşmasın

Teröristin tüm ülkelerden gelebileceğine değinen Ulaştırma Bakanı Arslan, elektronik cihazların uçak kabinine sokulmaması uygulamasının, her yerde geçerli olması gerektiğini belirtti.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününde konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, uçuşlarda elektronik cihazlara getirilen kısıtlamalara değindi.

Atatürk Havalimanı’nın ve Türkiye’nin de dahil olduğu 8 havalimanı, 10 farklı noktaya getirilen uygulamaya saygı duyduklarını ifade eden Arslan, “Güvenlik tedbiri almalıyız. İnsanımızın hayatından yolculuk konforundan daha önemli olan güvenlik tedbiridir ama güvenlik tedbirini bir yerde alıp başka bir yerde almıyorsanız o zaman bu başka türlü okunur” dedi. “Terör üreten herhangi bir bölgeden Türkiye’ye gelen terörist, Türkiye üzerinden Amerika’ya İngiltere’ye gidiyor da aynı bölgeden başka bir ülkeden gelip Amerika’ya İngiltere’ye giden farklı mı davranıyor?” ifadelerini kullanan Arslan, “Güvenlik tedbiri alıyoruz” adı altında haksız rekabet olmaması gerektiğine değindi. Bu uygulamanın, sadece Türkiye için değil başka yerler için de geçerli olması gerektiğini belirten Arslan, “Orta Doğu’dan kalkan terörist Türkiye üzerinden uçarken Amerika’ya zarar verebiliyor da Frankfurt üzerinden uçarken zarar vermeyeceğini kim garanti edebilir? Kimse garanti edemez. Bunun yolu şu; Frankfurt’a da İstanbul’a da aynı güvenlik tedbirini uygulayacaksın. Kağıt üzerinde yapmayacaksın” ifadelerini kullandı. Bakan Arslan, 2002’de havayolu taşımacılığında iç ve dış hatlarda yılda 35 milyon yolcuya hizmet verirken bugün yılda 180 milyon yolcuya hizmet eder hale geldiklerini ifade ederek, “Özellikle yeni dönemde hedefimiz bölgesel, çapraz uçuşları da sağlayacak aşağı yukarı her ilimizde orta ölçekli, küçük ölçekli havalimanları kazandırmak” diye konuştu.

UYGULAMA BAŞLADI

Türk Hava Yolları, ABD’nin başlattığı ve İngiltere’nin de uyguladığı kabine cep telefonundan büyük elektronik cihaz almama kararının ardından yolcularının mağdur olmaması için özel önlem alındı. Havalimanına gelen yolculara ilk uyarı, check-in kontuarında gerçekleştiriliyor. Transit yani farklı bir noktadan gelen yolculara ise transit salonunda bilgi veriliyor. Yolcular uçağa binmeden önce cep telefonundan daha büyük olan diz üstü bilgisayar, tablet, fotoğraf makinesi, kamera, DVD oynatıcıları toplanıyor. Zarar görmeyecekleri ambalaj malzemesi ile sarılıyor. Etiket üzerinde yolcunun bilgileri yazılıyor. Daha sonra cihazlar THY’nin özel bavulunu yerleştiriliyor. Bu bavul, yer hizmetleri görevlisi tarafından uçak altındaki kargo bölümüne konuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN