Haiti’de önce kasırga sonra kolera

Haiti’de önce kasırga sonra kolera

Matthew kasırgasının yerle bir ettiği Haiti’de henüz yaralar sarılmamışken Kolera salgını baş gösterdi. Hastalık şu ana kadar 13 can aldı.

Haiti, Matthew kasırgasının izlerini atlatamadan kolera tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 900 kişinin ölümüne neden olan kasırganın ardından baş gösteren kolera salgınıyla 13 kişi hayatını kaybetti.

Pan Amerikan Sağlık Örgütü, kasırganın Haiti’de içme suyu şebekelerine verdiği zarara dikkat çekerek kolera salgını uyarısında bulundu. Binlerce kişinin evsiz kaldığı Haiti’de oluşan ağır yaşam koşulları salgını tetiklerken Moron bölgesi yetkilileri de kolera vakalarının arttığını kaydetti: “Kasırgadan dolayı çok insan öldü. Dün bölgemde 438 can kaybı rapor edildi. 25 de kolera vakası var. Çok sayıda yaralımız var.”

Haiti’de 2010 depreminin ardından da kolera salgını yaşanmış binlerce kişi yaşamını yitirmişti.

ABD’DE 11 ÖLÜ

Öte yandan Matthew kasırgası Florida ve Georgia eyaletlerinin ardından Güney Carolina’ya ulaştı. Kasırga nedeniyle ABD’de 11 kişi hayatını kaybetti.

ÖLÜMCÜL HASTALIK

Kolera, Vibrio cholerae bakterisinin neden olduğu bağırsak enfeksiyonuna bağlı olan, akut ve şiddetli ishal ile seyreden bir hastalıktır. Kolera mikrobu içme sularına karışan sularla yayılıp, salgın haline gelir. Ölüm riski çok yüksek olan hastalık kusma, karın ağrısı, kas krampları, morarma, kısık ses, çökük karın, kırışık deri ve hızlı nabız belirtileriyle kendini gösterir. Hastalığı önlemek için çevre koşulları düzletilmeli, temizliğe dikkat edilmeli ve aşı olunmalıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN