Hakkari Şemdinli'deki patlamada şehit olan askerlerin isimleri

Hakkari Şemdinli'deki patlamada şehit olan askerlerin isimleri

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Ortaklar köyünde bulunan üs bölgesinde meydana gelen patlamada 7 asker şehit oldu, 25 asker de yaralandı. Patlamada şehit olan askerlerin isimleri açıklanmaya başladı. İsmi ilk açıklanan şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş oldu. Yaralanan ve kaybolan askerlerin isimleri henüz açıklanmadı. Açıklanır açıklanmaz isimleri haberimizde bulabilirsiniz.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde, dün, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada, Topçu Uzman Çavuş Halil Daş'ın da aralarında bulunduğu 7 asker şehit oldu, 25 asker yaralandı. Halil Daş'ın şehit olduğu haberi, memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde, eskiden belde statüsünde olan Belkaya Mahallesi'ndeki babaevine ulaştı. Acı haberi alan şehit annesi Rukiye Daş ve yakınları gözyaşı döktü.

18-11/10/halil-das-sehit-hakkari-semdinli-patlama.jpg4 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞ

Daha önce çiftçi olduğu ve vatani görevinin ardından 5 yıldır uzman çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev yaptığı belirtilen şehit Halil Daş'ın, geçen Ağustos ayında Ayşe Kızıl ile nişanlandığı öğrenildi. Şehit Halil Daş'ın babası Mahmut Daş'ın da 9 yıl önce vefat ettiği belirtildi.

Şehidin dün ağabeyi Turan Daş ile telefonda görüştüğü ve Ramazan Bayramı'nda yapacakları düğünü hakkında konuştukları belirtildi. 2 kardeş olan Şehit Halil Daş'ın, TSK'nın Suriye'deki terör örgütlerine yönelik düzenlediği 'Zeytin Dalı' ve 'Fırat Kalkanı' harekâtlarına katıldığı ve Hakkari'ye geçen Ağustos'ta atandığı öğrenildi. Şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş'ın cenazesinin yarın Belkaya Mahallesi'nde defnedilmesinin beklendiği belirtildi.

Şehit Halil Daş'ın bir silah arkadaşının ise sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından Daş'ın fotoğrafının altına, Suriye'de birlikte görev yaptıklarını ve yeni nişanlandığını yazıp, ''Allah rahmet eylesin. Bizim mesleğimiz böyle; hayal kuramayız, plan yapamayız, her şeyimiz yarım kalır" mesajı paylaştığı görüldü.

Şehit olan askerlerin isimleri açıklandıkça haberimizde bulabilirsiniz...

YARALI ASKERLERİN DURUMU

Yaralanan askerler, patlama bölgesinde helikopterle Yüksekova ve Hakkari'ye getirildi. Yaralı askerler, helikopterde indirildikten sonra hazır bekleyen ambulanslarla Hakkari ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Hakkari’de bir üs bölgemizde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 25 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yedi kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ERDOĞAN: 7 ŞEHİDİMİZ VAR. 25 EVLADIMIZ YARALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah yaptığı açıklamada Hakkari'de meydana gelen patlamada 7 askerin şehit olduğunu, 25 askerin ise yaralandığını açıkladı. Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı'nın açıkladığı kayıp askerler konusunda ise herhangi bir şey söylemedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN