Hakkı Bulut'tan iyi haber geldi

Hakkı Bulut'tan iyi haber geldi

Kalbindeki rahatsızlıktan dolayı hastaneye kaldırılan, by-pass ameliyatı olan Hakkı Bulut’tan iyi haber geldi.

By-pass ameliyatı olan Hakkı Bulut’tan güzel haber geldi. Durumu iyiye giden Hakkı Bulut, yoğun bakımdan çıkarılarak normal odaya alındı. Naz Bulut, Hakkı Bulut'un hastane odasında çekilen fotoğrafını Instagram hesabında paylaştı ve altına şu notu düştü:

"Sevgili babamız Sn.Hakkı Bulut bugün yoğun bakımdan çıkarılarak odasına alınmıştır, tedavisine devam edilme zorunluluğu ve mikrop kapma tehlikesine karşın doktoru Sn.Prof.Dr.Barış Çaynak misafir ziyaretlerini bir süreliğine uygun görmemektedir.

Bizlere dua eden, yanımızda olan siz değerli sevenlere ilgilerinden dolayı ailesi adına sonsuz teşekkür ediyoruz eksik olmayın... Naz Bulut"

HAKKI BULUT KİMDİR?

Hakkı Bulut 3 Şubat 1945 tarihinde Tunceli ili, Mazgirt ilçesi, Aktarla köyünde dünyaya gelmiştir. 1 ve 2. sınıfı Malazgirt'te okuyan Hakkı Bulut'un 3. sınıfı Adana Ceyhan'da bitirmiştir. Daha sonra Adana Erkek Lisesi'ne ve ardından da Adana Öğretmen Okulu'na devam etmiştir. Öğretmen olarak bir süre görev yapan Bulut, bu yıllarda küçük yaşta ilgi duyduğu müzik ile ilgilenmeye başladı.

1967 yılında ilk plak çalışmasına imza atan Bulut, Leylam isimli ilk plağında Orhan Gencebay ve Arif Sağ kendisine bağlama çalarak eşlik ettiler. 1969 yılında Adana'da yapılan Altın Ses müsabakasında birincilik almasının ardından ikinci plak çalışmasını yaptı ve hemen akabinde yine güfte ve bestesi kendisine ait olan İkimiz bir fidanız isimli eserini (1969) okudu.

Daha sonra bu eserleri Tülay Özer, Kamuran Akkor ve İbrahim Tatlıses gibi usta sanatçılar seslendirdi. 250'ye yakın eseri birçok sanatçı tarafından okunmuştur.

Usta Sanatçı bu yıllarda arabesk müziğin temel taşlarını oluşturacak Ben Buyum, Falcı, Ben Köylüyüm, Dokunmayın Dünyama gibi eserlere imza attı. Birçok plak ve albim çalışması olan Bulut bu güne kadar pek çok ödüle de layık görülmüştür.

18 45'lik plak, 58 albüm çalışmasına imza attı. 900 eserinin beste ve güftesi kendisine ait olan sanatçı 6 Altın Plak, 1 Altın CD ve Ben Tövbemi Geri Aldım, Son Mektup isimli Long Play çalışması ile Altın Long Play ödülünü almış olup çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından defalarca ödüle sahip olmuştur.

Arabesk müziğin TRT tarafından yasaklandığı 80'li yıllarda örnek bir şarkı ricası üzerinde Seven Kıskanır albümünden Seven Kıskanır isimli bestesinin aranjesini Esin Engin ile beraber gerçekleştirdi ve şarkıyı Bakanlığa sundu. Bu eserle ilk kez TRT'nin kapıları resmi olarak Hakkı Bulut'a açıldı. Bu şarkı TRT ekranlarında halka ve Atatürk Kültür Merkezi'nde basına sunuldu.

Müzik çalışmalarının yanında sinemaya da adım atmış olan Bulut, 12 sinema filminde yer almıştır. Bunun yanında yaşamı boyunca sayısız albüm çıkartmış olan usta sanatçı 2016 yılına kadar piyasaya 61 albüm çıkartmıştır. Albümlerinde yer alan şarkıların söz ve müziklerinin hemen hemen hepsi kendisine aittir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN