Halep’e ensar şehrinden 7 TIR daha

Halep’e ensar şehrinden 7 TIR daha

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Yardım işbirliği organizesinde ‘Haydi Kahramanmaraş Yeniden Ensar Olmaya’ sloganıyla Halep ve Cerablus için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemelerinden oluşan 7 TIR, Suriye’ye uğurlandı.

Allah’ın 99 ismi Esma-ül Hüsna hürmetine 99 sayısı hedeflenirken, gönderilen TIR’larla bu rakamın 90’a ulaştığı belirtildi. Ulu Camii önünde düzenlenen törende önce Memur-Sen üyeleri Halep’te şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Halep’te yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Erkoç, “Hemen yanı başımızda komşu ülkemizde, kadim medeniyetimizin en önemli merkezlerinden bir tanesi olan Halep’te çok büyük bir insanlık dramı yaşanmakta. Bu canice saldırıları yapanları lanetliyoruz. Burada Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin yardımlarını Halep’e Cerablus’a doğru yolu çıkarmaktayız. Yardımların devamını diliyoruz. Çünkü çok önemli kritik bir süreçten geçilmekte” dedi. Erkoç’un açıklamasının ardından 7 TIR yola çıktı. -ERDAL KIR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN