Hangi il kabineye kaç bakan gönderdi?

Hangi il kabineye kaç bakan gönderdi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümette 23 ilden 25 bakan görev aldı. Bursa ve Ankara yeni kabineye 2'şer bakan gönderdi. Ankara, İstanbul, Yozgat, Ordu, Siva'ın da aralarında bulunduğu 23 ilden milletvekili de kabineye girdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet'te 23 ilden 25 bakan görev alırken, Bursa ve Ankara kabineye ikişer bakan gönderen iller oldu. 

Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşturulan 64. Hükümet'te Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bursa, Antalya, Kayseri, Gaziantep, Kocaeli, Denizli, Trabzon, Adana, Samsun, Şanlıurfa, Malatya, Bingöl, Bayburt, Sivas, Afyonkarahisar, Ordu, Karaman, Kahramanmaraş, Yozgat illerinden kabineye isimler girdi.

Ordu'dan Numan Kurtulmuş

Buna göre, Ankara'dan Yalçın Akdoğan ve Yıldırım Tuğrul Türkeş, Gaziantep'ten Mehmet Şimşek, Ordu'dan Numan Kurtulmuş ve Karaman'dan Lütfi Elvan Başbakan Yardımcısı olarak kabinede yer aldı.

Bakanların seçildiği iller

64. Hükümet'in Bakanlar Kuruluna, Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ Adalet Bakanı, Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır Avrupa Birliği Bakanı, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı Çevre ve Şehircilik Bakanı, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş Ekonomi Bakanı, İstanbul Milletvekili Berat Albayrak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç Gençlik ve Spor Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci Gümrük ve Ticaret Bakanı, Bursa Milletvekilleri Efkan Ala İçişleri Bakanı, Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanı, Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz Kalkınma Bakanı, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal Kültür ve Turizm Bakanı, Bayburt Milletvekili Naci Ağbal Maliye Bakanı, Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı Milli Eğitim Bakanı, Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz Milli Savunma Bakanı, Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu Orman ve Su İşleri Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atandı. 

Ankara ve Bursa ikişer bakan çıkardı

Kabinede Ankara ve Bursa illerinden ikişer bakan yer aldı. Başbakan Yardımcısı Akdoğan ve Türkeş Ankara'dan, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile İçişleri Bakanı Ala ise Bursa'dan kabineye seçilen isimler oldu. 

Parlamentoya AK Parti Ankara Milletvekili olarak ilk kez 24. dönemde giren Akdoğan, Başbakan Yardımcılığı görevine 26. dönemde de devam edecek.

25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde MHP'den Ankara Milletvekili olarak seçilen Türkeş ise 28 Ağustos 2015 tarihinde açıklanan Geçici Seçim Hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak atandı, 26. dönemde ise tekrar bu göreve getirildi. 

24 Ocak 2013 günü yapılan kabine değişikliği ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 57. Sağlık Bakanı seçilen Mehmet Müezzinoğlu da 64. Hükümet'te yine Sağlık Bakanlığı görevini yürütecek.

61 ve 62. hükümetlerde milletvekili olmamasına rağmen dışarıdan atama yoluyla İçişleri Bakanı olan Efkan Ala, bu kez milletvekili seçildiği Bursa'dan İçişleri Bakanı olarak kabineye girdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN