Yeni kabinede ilkler

Yeni kabinede ilkler

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. hükümette AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan yer almıyor. Berat Albayrak ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na da ilk kez kadın bakan getirildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. hükümeti açıkladı. Ekonomi yönetiminde yer alacak yeni isimler dikkat çekti. Yeni hükümette en dikkat çeken noktalardan biri eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Milletvekili Ali Babacan’ın kabinede yer almamasıydı.

Albayrak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu

Yeni hükümette, ilk kez kabinede yer alacak isimlerden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı, AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak oldu. Enerji uzmanı olan Albayrak, Enerji Bakanlığı görevine getirildi. Böylelikle 3 dönemdir bu görevde bulunan Taner Yıldız da uzun bir aradan sonra ilk defa kabinede yer almamış oldu. 

Süleyman Soylu da ilk kez kabineye girdi

Demokrat Parti Başkanlığı görevindeyken, AK Parti'ye geçen Süleyman Soylu, ilk kez kabineye girdi. Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu.

Denizli'li bakanlarda nöbet değişimi

Davutoğlu'nun bir önceki hükümetinde Denizli'den Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi vardı. Cumhurbaşkanı'na yakın isimler arasında gösterilen Zeybekçi, 64. hükümette yer almadı. Ancak 64. hükümette Denizli unutulmadı; Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine atandı. İdris Güllüce'nin yerine ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Fatma Güldemet Sarı getirildi.

Mehmet Şimşek Başbakan Yardımcısı oldu

Mehmet Şimşek Başbakan Yardımcısı olurken, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ise Binali Yıldırım olarak açıklandı. Piyasalar Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’in yeni kabinede yer alıp almayacağını merak ediyordu. Yeni kabinenin açıklanmasının ardından dolar 2.88'i aştı.

İlk defa bir kadın atandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini Fatma Güldemet Sarı devraldı. Böylelikle ilk defa bu göreve bir kadın getirilmiş oldu. Sarı'yla birlikte kabinedeki kadın bakan sayısı ikiye yükseldi.

Süleyman Soylu, Mahir Ünal, Musta Elitaş, Naci Aybal, Berat Albayrak, Sema Ramazanoğlu, Fatma Güldemet, ilk kez bakan olurken geçici hükümette Başbakan Yardımcısı olan Tuğrul Türkeş de ilk kez tek parti hükümetinde bakanlığa getirildi. 

Başbakan Davutoğlu yeni hükümeti açıkladı:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN