Yeni kabinede ekonomi yönetimi belli oldu

Yeni kabinede ekonomi yönetimi belli oldu

1 Kasım seçiminde tek başına hükümet kurma çoğunluğunu elde eden AK Parti 64. hükümeti kurdu. Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı yeni kabine listesinde ekonomiden sorumlu bakanlar belli oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. hükümetin kabine listesini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Davutoğlu, Erdoğan'ın onayladığı listeyi okudu. Davutoğlu'nun açıklamasıyla yeni kabinede ekonomiden sorumlu isimler de belli oldu.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek

Önceki kabinede Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek Başbakan Yardımcılığına getirildi. Şimşek'in ekonomiden sorumlu olacağı belirtiliyor. Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili Başbakan Yardımcısı olan Mehmet Şimşek'in yeni kabinede ekonomiden sorumlu olacağını söyledi.

Naci Ağbal Maliye Bakanı oldu 

Yeni kabinede Naci Ağbal Maliye Bakanı, Mustafa Elitaş Ekonomi Bakanı, Binali Yıldırım Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Bülent Tüfenkçi Gümrük ve Ticaret Bakanı, Faruk Çelik Gıda ve Tarım Bakanı oldu.

Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak Enerji Bakanı

Yeni hükümette, ilk kez kabinede yer alacak isimlerden biri , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı, AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak olacak. Enerji uzmanı olan Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine getirildi. 

Süleyman Soylu ilk kez kabinede

AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, ilk kez kabineye girdi. Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN