Hava’da işler yolunda

Hava’da işler yolunda

FETÖ temizliği sonrası Türk Yıldızları’nın ilk kadın filo komutanı olan Binbaşı Esra Özatay, “Hava’da sorun yok” mesajı verdi. Özatay “Yüreğinde vatan sevdası olana güç veriyoruz” dedi.

Yaptığı gösterilerle gökyüzünün tozunun attıran Türk Yıldızları’nın ilk kadın filo komutanı Binbaşı Esra Özatay, 15 Temmuz sonrası Türk Hava Kuveetleri’nin gücünden hiçbir şey kaybetmediğini söyledi. FETÖ’cülerin TSK’dan temizlenme sürecinin ardından geçen ay filo komutanı olan iki çocuk annesi Özatay için uçak kullanmak yetenek ve cesaret işi. Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görev yaptığı Türk Yıldızları’nda görev yapan tek kadın olan Binbaşı Özatay, “Burada görev yapmak demek Türk insanını, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmek demektir. Herkes görevini istekle ve sevgiyle yapıyor. Böyle bir filoda komutan olmak benim için gurur verici” diye konuştu. Güzel bir sorumluluk üstlendiğini dile getiren Özatay, kadın-erkek ayrımı yapılmadığını belirterek “Önemli olan uçuşun hakkını verebilmek” diye konuştu. 

‘GÜCÜMÜZÜ KAYBETMEDİK’

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Hava Kuvetleri’nin etkin biçimde görevlerini sürdürdüğünü vurgulayan Özatay, “Yaşanan bu menfur olaylardan sonra vatansever ve kahraman personelimiz yüksek bir özveriyle, etkin biçimde gücümüzden hiçbir şey kaybetmeyecek şekilde görevlerimize devam ediyoruz. Türk Yıldızları ailesi olarak yurtiçi ve yurtdışında yaptığımız gösterilerle Türk insanının neler yapabileceğini ve yeteneklerini sergiliyoruz ve yüreğinde vatan sevdası olanlara güç veriyoruz” ifadelerini kullandı. -İHA

‘TÜRK KADINININ YAPAMAYACAĞI ŞEY YOK’

Binbaşı Esra Özatay’ın tamamı erkeklerden oluşan ekibi de kadın komutanla çalışmalarında bir farklılık olmadığını söyledi. Yüzbaşı Ali Onur Adalı yoğun ilgi karşısında şaşkın olduklarını ifade ederek, “Basın mensupları ve halkımız bu kadar yoğun ilgi gösterinceye kadar biz de kadınla uçtuğumuzun farkında değildik çünkü biz sürekli kadın askerlerle görev yapıyoruz” diye konuştu. Türk Yıldızları’na yeni katılan ve eğitimi devam eden Üsteğmen Resul Yıldız ise “Türk kadınının yapamayacağı şey yoktur. Bizler onun çatısı altında görev yapıyoruz ve mutluyuz” dedi.

     

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN