ABD Başkan Yardımcısı Harris’ten ‘Beyonce’ yorumu: Yeni albümü…

ABD Başkan Yardımcısı Harris’ten ‘Beyonce’ yorumu: Yeni albümü…

Son dönemin en popüler sanatçılarından Beyonce'nin müzik dünyasında ses getiren yeni albümüne ilişkin konuşan ABD Başkan Yardımcısı Harris, şarkıların siyahi vatandaşların country türünde ‘köklerini geri kazandığı’ anlamına geldiğini söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, dünyaca ünlü şarkıcı Beyonce'nin dün çıkan yeni 'country' albümü ‘Cowboy Carter’ tebrik ederek, "Beyonce bize, potansiyelimizin ne olduğuna dair başkalarının bakış açısıyla asla sınırlı hissetmememiz gerektiğini hatırlattığınız için teşekkür ederiz. Bir türü yeniden tanımladınız ve country müziğin, siyahi köklerini geri kazandınız" ifadelerini kullandı.

‘UMARIM ARTIK SANATÇILARIN IRKINA BAKILMAZ’

Beyonce, albümü hakkında yaptığı açıklamada karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek, “Country müzik listesinde bir numaralı single'a sahip ilk siyahi kadın olmaktan onur duyuyorum. Her birinizin desteği olmasaydı bu gerçekleşemezdi. Dileğim bundan yıllar sonra müzik sektöründe işlerin piyasaya sürülmesinde sanatçının ırkına bakılmamasıdır” dedi.

Ünlü şarkıcı ayrıca, “Bu albümün yapımı beş yıldan fazla sürdü. Yıllar önce yaşadığım ve hoş karşılanmadığım bir deneyimden doğdu. Ancak bu deneyim sayesinde country müziğinin tarihine daha derinlemesine daldım ve zengin müzik arşivimizi inceledim. Müziğin dünya çapında bu kadar çok insanı nasıl birleştirebildiğini ve aynı zamanda hayatlarının çoğunu müzik tarihimiz konusunda eğitim vermeye adayan bazı insanların sesini nasıl yükseltebildiğini görmek güzel bir duygu” diye ekledi.

SİYAHİLERE ‘YASAKTI’

Country müzik, ABD’nin özellikle güney bölgesinde popüler olan bir müzik ve Amerikan toplumu tarafından ‘Amerikan kültürünü’ yansıtması sebebiyle siyahi kişilerin country müzik yapması tarihte tartışmalara neden olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN