Bir asırda değişen İstanbul limanları

Bir asırda değişen İstanbul limanları

Farklı dönem ve disiplinlerden 34 sanatçı ve kolektifin resim, heykel, model, gravür, çizim, fotoğraf, video çalışmalarından bir seçki sunan Liman sergisinin son etkinliği düzenleniyor. Sanatseverler 1900’lerden günümüze İstanbul limanlarının nasıl dönüştüğünü öğrenecek.

Küratörlüğünü Çelenk Bafra ve Levent Çalıkoğlu’nun üstlendiği Liman sergisinde ‘Liman’ kavramının sembolik ve metaforik açılımlarına yer veriliyor. İstanbul kentinin deniz ve limanlarla ilişkisini vurgulayan sergi, 19’uncu yüzyıldan günümüze Türkiye sanatında deniz kenarında ve liman çevrelerinde gelişen kültürel ve toplumsal hayatı sanatçıların gözünden anlatıyor. Serginin son etkinlikleri ise ‘Endüstri mirası’ konusuna odaklanıyor.

Çekül Bilgi Ağacı tarafından oluşturulan programda ilk olarak grup çalışmaları ve interaktif bir sunumla ‘Endüstri mirası’ kavramı tartışılacak. Sonrasında sergiyi temel alan ‘Zamanla Liman’ ve ‘Limanın İzinde Hikâyeler’ adlı bölümlerde katılımcılar, İstanbul limanlarındaki dönüşümü kendi anlatılarını kurarak keşfedecek. ‘Zamanla Liman’, sanatseverleri sergi için hazırlanan zaman çizelgesi etrafında dünden bugüne İstanbul Modern’in yer aldığı Tophane-Karaköy bölgesindeki değişimi ve kent tarihindeki dönüşümleri keşfetmek üzere haritalı bir gezintiye çıkaracak.

‘Limanın İzinde Hikâyeler’ programında ise katılımcılar, Mıgırdiç Givanian’ın İstanbul resmiyle başlayan bir seçkinin izinde, 1900’lerin başından 2017’ye, limanların kente ve yaşama açılan pencerelerinden bakarak, kendileriyle son bulacak bir hikâyenin tanığı ve anlatıcısı olacak. Program, ‘Akdeniz’e ait hikâyelerin taşıyıcısı niteliğinde bir proje olan ve Venedik Mimarlık Bienali’ndeki Türkiye Pavyonu için Haliç tersanesinde üretilen Baştarda adlı teknenin yer aldığı müze bahçesinde bir uğurlamayla noktalanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN