Deri yenileyen yerli kozmetik

Deri yenileyen yerli kozmetik

Türk bilim insanı, deri ve saçlı derideki birtakım rahatsızlıkların deri bütünlüğünü sağlayarak, tedavi edecek yerli bir kozmetik ürün hazırladı.

Cumhuriyet Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Akyol, derideki birtakım rahatsızlıkları gidererek ciltteki bütünlüğü sağlayacak yerli kozmetik ürün geliştirdi. Ürünün piyasaya sürülmesi için bir ilaç firmasıyla ticarileştirme anlaşması imzalandı. Akyol “Ürün, yaklaşık 7-8 yıllık sürecin sonunda ortaya çıktı. Fikir aşamasından sonra bilimsel çalışmalar kısmına geçtik. Önce deneysel ardından da hayvanlar üzerinde çalışma yaptık. Bunların neticesinde de kozmetik alanında kullanılmak üzere yeni bir formülasyon geliştirdik” dedi.      

TEKNOKENT’in bu ürünün geliştirilmesi ve patentlenmesi aşamasında önemli desteği olduğunu dile getiren Akyol, şunları kaydetti: “Kozmetik formülasyonun insanların yaşam kalitesinde uygulanabilmesi için ürün haline gelmesi gerekiyordu. Yerli bir ilaç firması tarafından bu formülasyon ürün haline getirildi. Yapılan sözleşmeyle de insanların kullanımına sunulacak. Ürün deri ve saçlı deride kullanılabilecek. Kozmetolojik ürünlerin temel özelliği deri bütünlüğünü sağlamak. Ürün içinde taşıdığı etken maddelerle deri bütünlüğünün sağlanmasına yardımcı olacak. Deri ve saçlı derideki birtakım rahatsızlıkların deri bütünlüğü sağlanarak giderilmesi amacıyla çıkarıldı.”      

İş birliği anlaşması imzalanan yerli ilaç firmasının genel müdürü Dr. Ersan Küçük de “Bu patentlenmiş bir formül, bu formülün ticarileştirilmesi için hocamızla çalıştık ve ürünü kozmetik ürün statüsünde pazara süreceğiz. Bakanlıktan izin alındı. Ülkemizdeki önemli ihracat kalemlerinden biri olmasını hedefliyoruz. Öte yandan bu alandaki cari açığın giderilmesi için de bu tip yerli ve milli  ürünlere ihtiyaç var” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN