Güneş tutulması için geri sayım başladı

Güneş tutulması için geri sayım başladı

Bilim insanlarının "tarihin en büyüğü" olarak nitelendirdiği güneş tutulması için geri sayım başladı.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği tarihin en büyük Güneş tutulması için geri sayım başladı. 21 Ağustos’ta yaşanacak Güneş tutulması esnasında gezegenimizin uydusu Ay, yaklaşık 90 dakika boyunca Güneş’in önünde kalacak.

TARİHİN EN BÜYÜĞÜ

İngiltere merkezli gözlemevinde görevli bilim insanlarının 'tarihin en büyüğü' olarak tanımladığı güneş tutulması sırasında, Ay, yaklaşık 90 dakika boyunca Güneş'in önünde kalacak. Sadece ABD'den izlenebilecek tam tutulma, DKIST teleskopu ile de ölçümlenecek. Bilim insanları yaptıkları araştırma sonucunda, Güneş'in yarıçapının daha önce hesaplandığından çok daha büyük olduğuna dair bir araştırma ortaya koydu. Bilimsel çalışmanın sonuçları 21 Ağustos'ta ABD'den izlenebilecek 'tam Güneş tutulması' esnasında ispatlanacak. Buna göre neredeyse tam 200 yıldır eksik hesaplanan Güneş'in yüzölçümü ilk defa gerçek değerlerine yakın olarak ölçülecek. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN