Kurumuş ve sararmış ayak tırnaklarınız ipek gibi olacak! Evde bu malzemeler varsa deneyin, çok etkili

Kurumuş ve sararmış ayak tırnaklarınız ipek gibi olacak! Evde bu malzemeler varsa deneyin, çok etkili

Ayak tırnaklarındaki sararma, birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sorundur. Sararmış tırnaklar estetik olarak hoş olmayabilir ve kişinin özgüvenini etkileyebilir. Neyse ki, doğal çözümlerle bu sorunu hafifletebilir ve tırnaklarınızı daha sağlıklı bir görünüme kavuşturabilirsiniz..

Ayak tırnaklarındaki sararmaya birkaç doğal çözüm deneyebilirsiniz:

1. Limon suyu: Birkaç damla limon suyunu sararmış tırnakların üzerine sürün ve birkaç dakika bekletin. Ardından tırnakları iyice durulayın ve nemlendirici bir krem sürün. Limon suyu doğal beyazlatıcı özelliklere sahiptir..

img-1680.jpeg

2. Karbonat: Biraz karbonatı biraz suyla karıştırarak bir macun oluşturun. Bu macunu sararmış tırnaklara uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Ardından tırnakları iyice durulayın ve nemlendirici bir krem sürün. Karbonat tırnaklardaki lekeleri ve sararmayı azaltmaya yardımcı olabilir.
3. Elma sirkesi: Biraz elma sirkesini biraz suyla karıştırarak bir solüsyon oluşturun. Bu solüsyonu sararmış tırnaklara uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Ardından tırnakları iyice durulayın ve nemlendirici bir krem sürün. Elma sirkesi tırnaklardaki sararmayı azaltabilir.
4. Tırnakları hava alacak şekilde bırakın: Tırnaklara sık sık oje sürmek veya tırnak cilası kullanmak tırnaklarda sararmaya neden olabilir. Bu nedenle, tırnaklara ara vermek ve hava almalarını sağlamak önemlidir.

Eğer sararma sorunu devam ederse veya şiddetlenirse, bir dermatoloğa danışmanız önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN