Şeker hastaları yılda bir defa insülin olabilir

Şeker hastaları yılda bir defa insülin olabilir

Diyabetliden alınan bir tüp kanda bulunan 4 milyon bağışıklık hücresi bin 500 kat çoğaltılıp geri enjekte edildi. Yılda bir kez uygulanacak bu yöntem günlük insülin kullanımını bitiriyor.

ABD’deki Yale ve California Üniversitesi’nden bilim insanlarının geliştirdiği ve diyabet hastalarının günlük insülin iğnesi ihtiyacını ortadan kaldıran bir kan terapisinin güvenli olduğu kanıtlandı. Uzmanlar, vücudun yaklaşık bir yıl boyunca kendi kendine insülin üretebilmesini sağlayan tedavinin, diyabet hastalarının hayat kalitesini önemli oranda artıracağını söyledi.

Uzmanlar, Tip 1 (doğuştan gelen) diyabet hastalarının bağışıklık sistemlerinin pankreasın insülin üreten kısmına saldırdığını ve vücudun insülin üretiminin durmasına neden olduğunu söylüyor. Araştırmacılar, geliştirdikleri terapi kapsamında vücudun insülin üretimini korumaya almaya programlanmış milyarlarca bağışıklık hücresini laboratuvarda üretip hastaya enjekte ettiklerini söyledi.

15-11/27/insulin-shot.jpg

‘Science Translational Medicine’da yayınlanan araştırmada, tedavinin bir yıl boyunca etkisini koruduğu vurgulandı. Hastadan alınan bir tüp kanın içinde bulunan 2-4 milyon kadar ‘Treg’ adlı bağışıklık hücresi test tüplerinde bin 500 kat çoğaltılıyor ve hastaya geri enjekte ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN