Sofralarda zehir tehlikesi! Beyaz peynirlerinizi kontrol etmeden yemeyin: Bu işaretler peynirin durumunu gösteriyor

Sofralarda zehir tehlikesi! Beyaz peynirlerinizi kontrol etmeden yemeyin: Bu işaretler peynirin durumunu gösteriyor

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan peynirler zehir tehlikesiyle insanların korkulu rüyası haline geldi. Beyaz peynir yerinizi kontrol etmeden sakın yemeyin. Bu işaretler peynirin durumunu size gösterecek…

Türk mutfağının en sevilen yiyecekleri arasında peynir bulunuyor. Birçok çeşidi olan peynir lezzetinin yanı sıra insan sağlığında önemli faydalar sunuyor. Öyle ki sinir sisteminden diş sağlığına kadar vücudu koruma altına alıyor. Bağırsak bakterileri ne karşı da vücudu koruyan peynir tüm bu faydalarına rağmen sahte olduğu takdirde adeta bir zehre dönüşüyor. Peki, peynirin sahte olduğu nasıl anlaşılır? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-1-003.jpg

SAHTE PEYNİRİ ANLAMA YOLLARI

Son zamanlarda aynı zeytinyağında olduğu gibi peynirde de sahtecilik artmaya başladı. Peynir fiyatlarının artması peynir sahteciliğini ortaya çıkarırken vatandaşlar sağlıklarını tehlikeye atmadan doğru peyniri seçmenin yollarını arıyor.

yeni-proje-2-003.jpg

Eğer peynirinin sahte olduğundan şüpheleniyorsanız ya da her ihtimale karşı kontrol etmek istiyorsanız oldukça basit bir yöntemle bunu yapabilirsiniz. Peynirin sahte olduğunu gösteren en belirgin işaret suyudur. Peynirinin suyu normal şartlarda sarı olmalıdır. Eğer bu sarı değil beyaz kasa o peynir ne yazık ki sahtedir. Peynir suyunun sarı olması o peynirin yağının göstergesidir. Suyu beyaz oldu takdirde bu durum ortadan kalkar ve peynir sahte anlamına gelir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN