Hayatımızdaki her şey cep telefonuna bağlanacak

Hayatımızdaki her şey cep telefonuna bağlanacak

Uzmanlar, internetin her geçen gün biraz daha hayatımıza entegre olduğunu, bir süre sonra arabanın tekerleğinden, mutfak robotuna kadar her şeyin cep telefonları ile kontrol edileceğini söylüyor.

İnternetin her geçen gün hayatımızdaki yeri biraz daha artıyor. Uzmanlar de, bu trendin artarak devam edeceği görüşünde birleşiyor. İnternetin küresel olduğunu belirten İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Göran Marby, “Bu yüzden internet insanların hayatına nüfus etmiş durumda” dedi. Marby, bugün dijitali ve buna benzer teknolojilerin konuşulduğunu 10 yıl önceki teknolojinin bugün ile aynı olmadığını kaydetti.      

İnternetin öngörülebilirlilik yarattığını, öngörülebilirliğin yatırımı, yatırımında fırsatları yarattığının altını çizen Marby, şunları kaydetti: “İnternet benzersiz bir şey. Sen bir internete sahipsin, ben de... Eğer öngörü yapmak istiyorsan internetini korumalı ve geliştirmelisin. İnternetin 5 sene sonra nerede olacağını bilmiyorum. Akıllı telefonların hızı interneti değiştirdi. Bu kısım teknoloji çok değişti. Mesela Facebook, Snapchat, Instagram gibi birçok şey çok hızlı oldu. İnternetin altında yatan bizim temsil ettiğimiz internet değişmedi aynı.” Marby, gelecekte internet kullanımının cep telefonu cihazlarından olacağını belirterek, “Tekerlekler cep telefonları tarafından kontrol edilecek ve her şey cep telefonlarına bağlı olacak” açıklamasında bulundu. İstanbul’da nitelikli insanlar bulunduğu için burada bölge ofisi açtıklarını kaydeden Marby, “Bizim dünyada çok ofisimiz yok. Nitelikli insanlar olması bizim için çok önemli” yorumunu yaptı. Marby, “Dünyada 3,5-4 milyar internet kullanıcısı var. Ortadoğu ve Türkiye’de toplam 750 milyon kişinin 220 milyonu internet kullanıcısı. Türkiye’de 40 milyon internet abonesi var” dedi. Marby, ICANN’in yıllık toplantılarından biri olan ICANN60’ın, 28 Ekim-3 Kasım’da Abu Dhabi’de gerçekleşeceğini ve Türkiye’den insanların da bu toplantıya internet üzerinde katılabileceğini sözlerine ekledi.      

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN