HDP'li 3 vekile Afrin fezlekesi

HDP'li 3 vekile Afrin fezlekesi

TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal medyada terör örgütü propagandası yapan HDP'li vekiller Adem Geveri, Bedia Özgökçe Ertan ve Lezgin Botan hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle HDP'li milletvekilleri Adem Geveri, Bedia Özgökçe Ertan ve Lezgin Botan hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan fezleke düzenleyerek TBMM'ye iletilmesi için Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, ülkemizin güvenliği ve bölge halkının huzuru için Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik uluslararası hukuk çerçevesinde icra edilen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal paylaşım sitelerinde, yürütülen operasyonlara dair terör örgütü ve gruplarını destekleyici mahiyette müzahir yazılı ve görsel paylaşımlarda bulundukları tespit edilen 26. Dönem HDP Milletvekilleri Adem Geveri, Bedia Özgökçe Ertan, Lezgin Botan haklarında 3713 sayılı Kanunu'nun 7/2 maddesinde belirtilen "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçundan fezleke tanzim olunarak, Adalet Bakanlığı'na gönderildiği kamuoyunun bilgisine sunulur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN