HDP'li vekil Hüda Kaya serbest bırakıldı | Son dakika haberleri

HDP'li vekil Hüda Kaya serbest bırakıldı | Son dakika haberleri

İstanbul'da Beyazıt Meydanı'nda Eğitim-Sen üyelerinin düzenlediği protestoya destek veren HDP Milletvekili Hüda Kaya gözaltına alındı. İstanbul Adalet Sarayı’na götürülen ve burada savcılığa ifadesini veren Kaya daha sonra serbest bırakıldı.

HDP İstanbul İl Merkezi, sosyal medya hesabından HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın gözaltına alındığını ve Çağlayan Adliyesi'ne götürüldüğünü duyurdu.

İstanbul'da Beyazıt Meydanı'nda Eğitim-Sen üyelerinin düzenlediği protestoya destek veren HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın gözaltına alındığı bildirildi.

HDP, sosyal medyada Kaya'nın gözaltına alındığını ve Çağlayan Adliyesi’ne götürüldüğünü duyurdu.

Diken'in haberine göre, Özgürlükçü Hukukçular Platformu ise Kaya’nın Diyarbakır’da gerçekleşen Demokratik İslam Kongresi basın toplantısına katıldığı için başlatılan soruşturma kapsamında hakkında çıkartılan ‘zorla getirme kararı’ nedeniyle gözaltına alındığını açıkladı.

SERBEST BIRAKILDI

Hüda Kaya, öğle saatlerinde Beyazıt Meydanı’ndaki KHK ve OHAL protestosuna katıldı. Eylemin ardından evine dönen Kaya’nın burada gözaltına alındığı öğrenildi.  Kaya, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü. Burada savcılığa ifadesini veren Kaya daha sonra serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN