Her şeye rağmen direnişe devam

Her şeye rağmen direnişe devam

İsrail askerlerinin gözü bağlı şekilde gözaltına aldığı ve Filistin direnişinin sembolü olan Fevzi Cuneydi ailesine kavuştu. Uğradığı şiddetten omuzu kırılan Cuneydi İsrail zindanında gördüğü işkenceyi de anlattı: Bilmediğimiz bir cezaevine götürüp gözlerim bağlıyken soğuk su döktüler. Defalarca darp ettiler.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararından sonra 16 yaşındaki Fevzi Cuneydi işgal altındaki Batı Şeria’da sokağa çıktı. Cuneydi’nin gözleri bağlı bir şekilde 20’den fazla İsrail askeri tarafından gözaltına alnma anı Filistin direnişinin sembolü haline getirmişti. Türkiye’de de Cuneydi’nin bırakılması için eylemler ve kampanyalar düzenlendi. İsrail askerleri arasındaki gözleri bağlı haldeki foroğrafları İslam ülkelerinde tepkiye neden oldu. Filistin’in simgesi haline gelen Fevzi Cuneydi, İsrail askeri mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere 10 bin şekel (11 bin lira) kefaletle serbest bırakıldı. Ailesine kavuşan Cuneydi gözaltı sırasında İsrail askerlerinden şiddet gördüğünü, kötü muameleye maruz kaldığını belirtti. El-Halil kentine bağlı Vadi et-Tuffah Caddesi’nde göz yaşartıcı gaz ve arbededen kaçarak bir yakınının evine giderken gözaltına alındığını anlatan Cuneydi, “Askerler beni alır almaz yere fırlatıp dövmeye başladılar. Vücudumun her yerine vurdular. Başıma vurdular, ayaklarıyla üzerime bastılar. Çok korktum. Neler olduğunu anlamadım. Beni bağlayıp nerede olduğunu bilmediğim bir cezaevine götürdüler. Vücudumda kanamalar vardı ve her yerim ağrıyordu” dedi. Cezaevinde de gözleri kapalı şekilde darp edildiğini, soruşturma sırasında üzerine soğuk sular döküldüğünü kaydeden Cuneydi, kendisine destek veren herkese, özellikle Türk halkına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Bu arada Uluslararası Çocukları Koruma Örgütü’nün Filistin şubesi Cuneydi’nin 7 Aralık’ta gözaltına alınmasının ardından yapılan sağlık muayenesinin sonuçlarını duyurdu. Örgütten yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin gözaltı esnasında Cuneydi’yi dövdüğü belirtilmiş, bunun neticesinde Cuneydi’nin vücudunda darp izleri ve sağ omuzunda kırık oluştuğu kaydedilmişti. Öte yandan Cuneydi, 14 Ocak 2018’de yeniden askeri mahkemeye çıkarılacak.

CESUR KIZIN TWİTTER HESABI KAPATILDI

Filistin’in cesur kızı olarak bilinen ve 19 Aralık’ta İsrail tarafından gözaltına alınan ‘Hanzala Cesaret Ödülü’ sahibi Ahed Tamimi’nin Twitter hesabı kapatıldı. Kapatma işleminin Twitter tarafından yapılıp yapılmadığı konusunda net bir bilgi yok. Ancak Tamimi’nin akrabaları hesabı Twitter’ın kapattığını iddia ediyor. Filistin yanlısı sosyal medya hesaplarından Tamimi’nin Twitter’ının yeniden açılması için kampanya başlatıldı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN