HGS borcu sorgulama nasıl yapılır? HGS sorgulama için TIKLA

HGS borcu sorgulama nasıl yapılır? HGS sorgulama için TIKLA

HGS borcu sorgulama nasıl yapılır? sorusunun yanıtı otoyol ve köprülerden daha hızlı ve kolay geçiş yap mak için HGS kullananlar tarafından araştırılmakta . İşte HGS sorgulama için yapılması gerekenler

HGS borcu sorgulama nasıl yapılır? sorusu sürücülerin gündeminde. HGS sorgulama işlemi aslında çok kolay olmasına rağmen bazen karıştırılabiliniyor. Otoyol ve köprülerden daha hızlı ve kolay geçiş yapılmasını sağlayan HGS kartlarında bakiye olup olmadığı, borç var mı yok mu sürücüler tarafındn merak ediliyor. Haberimizde HGS'ye dair merak edilen herşeyi bulabilir rahatlıkla HGS sorgulaması da yapabilirsiniz. 

HGS borcu sorgulaması yapmak isteyen sürücüler HGS bakiye sorgulama linkini haber detayda bulabilirler. HGS sorgulama işlemi yapmak sanıldığı kadar zor değil. HGS kartınızda kalan bakiyenizi ve borcunuz olup olmadığını  öğrenmek için birkaç yöntem var. İşte, HGS sorgulama işlemleri...

HGS BORÇ NASIL SORGULANIR?

HGS kartalrında bakiye olmayan sürücülere ihlalli geçiş yaptıkları zaman ceza kesilir. Kesilen cezalar E-Devlet sisteminden ve PTT resmi internet sitesinden sorgulanabilir. PTT ile HGS geçiş ihlali sorgulaması için PTT internet sitesine girilir. Ardından ‘’Geçiş İhlali Sorgula’’ bağlantısı kullanılarak ceza sorgulanabilir.

E-Devlet sistemi ile HGS ceza sorgulaması yapmak için ise sisteme giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bağlantısı açılmalıdır. PTT Genel Müdürlüğü menüsünde bulunan ‘’Hızlı Geçiş İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama’’ bağlantısı ile ceza sorgulaması yapılabilir. HGS cezası bulunan sürücüler, ödemelerini banka şubelerinden, internet şubelerinden ve mobil uygulamalarından yapabilirler.

HGS BAKİYE NASIL SORGULANIR?

HGS kartlarındaki bakiyeleri ve kartınızın borcu olup olmadığını çeşitli yöntemlerle sorgulayabilirsiniz. Sürücüler HGS sorgulama yapabilecekleri yerler 1- Banka şubeleri, 2 -PTT şubeleri ve  3- e -Devlet uygulaması ile HGS borç sorgulaması yapabilirsiniz. Ayrıca yolda sorgulama yapabilmeniz için telefonla da HGS sorgulama uygulaması mevcut.

HGS SORGULAMADA EN ÇOK E DEVLET KULLANILIYOR

Sürücülerin ve araç sahiplerinin bakiye sorgulamadan en çok tercih ettikleri e -Devlet oluyor.

E DEVLET İLE HGS SORGULAMA 

e -Devlet ile HGS sorgulama "turkiye.gov.tr" internet adresinden yapılıyor. e-Devlet uygulamasına giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısında bulunan PTT Genel Müdürlüğü menüsünü açarak, açılan menüden "HGS Bakiye Sorgulama" seçeneğini kullanarak bakiye sorgulaması yapabilirsiniz.

PTT İLE HGS BORÇ SORGULAMA

PTT ile HGS bakiye sorgulaması ise; ptt.gov.tr internet adresi üzerinden yapılıyor. Sitede bulunan "HGS Bakiye Sorgulama" bağlantısından HGS bakiyesini görebilirsiniz.

TELEFON İLE HGS SORGULAMA

En çok tercih edilen bir başka yöntem ise telefonla HGS bakiyesi öğrenme. Telefon ile HGS bakiye sorgulama işlemi; 444 1 778 veya 0580 460 60 60 numaralı telefonlar aranarak yapılabilir. Araç sürücüleri ayrıca, bankaların mobil uygulamalarını kullanarak, HGS bakiyelerini sorgulayabilir.

18-07/17/hgs.jpg

HGS KORUNAN ALANLARDA YAYGINLAŞTIRILACAK

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü Nurettin Taş, ilk aşamada korunan 5 alanda uygulamaya konulan Hızlı Geçiş Sistemi'nin (HGS) ziyaretçi kullanımına açık tüm korunan alanlarda yaygınlaştırılmasını planladıklarını bildirdi. Taş, HGS ile ziyaretçilerin de yaya olarak korunan alanlara girebileceklerini belirtti.
Genel Müdür Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaretçi yoğunluğu yaşanan alanlardan başlamak üzere, korunan alan girişlerindeki yoğunluğu önlemek, ziyaretçilerin giriş ünitesinde kaybedecekleri zamanı korunan alanlarda geçirmeleri temin etmek amacıyla HGS'nin kurulması için PTT ile 2016'da protokol imzaladıklarını söyledi.

Sistemin hayata geçirilmesiyle HGS'ye sahip araçların söz konusu bölgelere beklemeden giriş yapabileceğini aktaran Taş, HGS ile ziyaretçilerin de yaya olarak korunan alanlara girebileceklerini belirtti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN