Huzurumuzu bozamazlar

Huzurumuzu bozamazlar

İstanbul’daki terör saldırısına iş dünyasından lanet yağdı. Türk işadamları, terörle mücadelede devletin yanında olduklarını vurgularken, Apple’ın CEO’su Tim Cook da Türkiye’nin acısını paylaştı. Cook, yayımladığı Türkçe mesajda, “Sevgili Türkiye, acınızı paylaşıyoruz, kalbimiz sizinle” dedi.

EKONOMİ SERVİSİ

Yeni yılı kana bulayan terör saldırılarına yurtiçi ve yurt dışındaki iş dünyasından tepki mesajları yağdı. Apple’ın CEO’su Tim Cook, gece yarısı İstanbul Reina’da gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden Türkçe olarak, dayanışma mesajı yayımladı.  Cook, twitter hesabından, “Sevgili Türkiye, acınızı ve üzüntünüzü paylaşıyoruz. #Istanbul kalbimiz sizinle” mesajını paylaştı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul’daki terör saldırısına ilişkin, “Kaynağı ne olursa olsun, terör insanlığın düşmanıdır. Kardeşliğin, yaşamanın, aydınlık hayallerin düşmanıdır” ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, terörün panzehirinin birlik ve beraberlik olduğuna vurgu yaptı.

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak da yayımladığı kınama mesajında, “2016’da yaşadığımız zorluklara milletçe gösterdiğimiz dirayetin karşısında, 2017’de huzur ve bereket niyaz ederken, hainler yılın ilk saatlerinde harekete geçti. Her zaman dediğimiz gibi, terörün dili, dini, ırkı ve mazereti yok. Aynı zamanda inanıyoruz ki, terörün geleceği de yok ve olamayacak.”

17-01/02/02kr04-tim-cook.jpg

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise yeni yıla girilen ilk saatlerde meydana gelen vahşi terör saldırısını lanetlediklerini bildirerek, şunları kaydetti: “Sapkın ruhlu saldırganların nafile eylemleri Türkiye’nin huzurunu bozamayacak. Terörle bu ülkenin düzenine kastedenler bilmelidir ki Türkiye, insana ve inançlara saygıyı şiar edinmiş, sadece bölgesine değil tüm dünyaya barışın hakim olmasını gönülden isteyen 80 milyon akla ve yüreğe sahiptir. Türkiye, bu belaya karşı mücadelesini yalnız da olsa sonuna kadar sürdürecektir.”

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, terörün yaşattığı tüm acılara rağmen “Geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla izin vermemeliyiz” çağrısı yaptı. Bahçıvan, şu çağrıda bulundu: “Terörün, bizlere yaşattığı tüm acılara rağmen barış ve kardeşliğimizi bozmasına; geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla izin vermemeliyiz. Bu zor günleri ancak ve ancak birbirimize kenetlenerek ve yardımlaşacak atlatabiliriz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN