İbrahim Kalın: Hollanda'nın faşistlere yenik düşmesi utanç verici

İbrahim Kalın: Hollanda'nın faşistlere yenik düşmesi utanç verici

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamasında Hollanda'nın iptal kararını sert dille eleştirerek "Hollanda'nın faşistlere yenik düşmesi utanç verici" dedi.

Hollanda'yla art arda yaşanan kriz sonrası çeşitli açıklamalarda bulunan bakanlardan sonra Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'da sessizliğini bozdu. Kalın, Hollanda'nın yaptırımlarını sert dille kınayarak "Hollanda'nın faşistlere yenik düşmesi utanç verici. Avrupa'da demokrasi için kara bir gün" dedi. 

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'da Hollanda'nın yaptırımlarına tepki göstererek "Hollanda'nın yaptığı demokrasinin katledilmesidir, hukukun üstünlüğünün çiğnenmesidir, seyahat hürriyetinin engellemesidir. Toplanma hakkının ihlalidir, İfade hürriyetinin yok edilmesidir, insan haklarının mezara gömülmesidir, diplomatik nezaketin, ilkellikle çiğnenmesidir, ırkçılık,ayrımcılık ve islamafobi ile yabancı düşmanlığıdır, radikalizime destektir, nazizim ve faşizimi diriltmektir, AB değerlerinin/Avrupa medeniyetinin iflasıdır" diye konuştu. 

HOLLANDA POLİSİ KÖPEKLERLE MÜDAHALE ETTİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN