İbrahim Kalın'dan Batı İslam ilişkilerine yeni pencere

İbrahim Kalın'dan Batı İslam ilişkilerine yeni pencere

Cumhurbaşkalığı sözcüsü Kalın İslam ve Batı ilişkilerini anlattı. Kalın, yeni kitabında 'Ben, Öteki ve Ötesi' adlı yeni kitabıyla 20. yüzyılın en büyük sorunu olarak ortaya çıkan Batı karşıtlığını işledi.

Cumhurbaşkanı sözcüsü Doç. Dr. İbrahim Kalın'ın 'Ben, Öteki ve Ötesi' adlı yeni kitabı okuyucuyla buluştu. Kalın yeni kitabında İslam ve Batı ilişkileri üzerinde dururken arka planında yer alan ben ve öteki kavramlarına ışık tutuyor.

Kitabında tanıklık ettiği siyasi gelişmeler üzerinden 20. yüzyılın en büyük sorunu olarak ortaya çıkan doğu batı karşıtlığını işliyor. Kalın, kitabı ile İslam ve Batı'nın iç içe geçmiş tarihinin ana hatlarını ele alarak siyasi, askeri ve toplumsal ilişkilerin yanı sıra, 'ben' tasavvuru, 'öteki' algısı zaman ve mekan tasavvuru, semboller üzerinden inşa edilen anlamlar dünyasına eğildi. İslam ve Batı toplumlarının etkileşimini ortaya koymak için tarihten felsefeye, teolojiden sanata disiplinler arası bir yaklaşımı esas aldı.

Kalın'ın kitabında akademisyen, yazar ve gazetecilerin görüşleri de yer aldı. Kitabı değerlendiren Tarihçi İlber Ortaylı, Avrupa'nın karşısında Müslüman Türklerin konumuyla ilgili bölümün özellikle çok ilginç olduğunu belirtti. Tarihçi Yazar Erhan Afyoncu ise Batı ile ilişkileri anlamak isteyenlerin okuması gereken bir eser olduğunu belirtti. Kitapta ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatına Üye Ülkeler Parlamentolar Birliği Genel Sekreteri Mahmut Erol Kılıç, İstanbul Şehir Üniversitesi akademisyeni Mustafa Özel, Psikiyatrist Erol Göka, Gazeteci-Yazar Ahmet Tezcan, Karar Gazetesi yazarı Yusuf Ziya Cömert gibi isimler de görüşlerini değerlendirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN