İçişleri açıkladı: Son 1 haftada 13 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri açıkladı: Son 1 haftada 13 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada son 1 haftada düzenlenen terör operasyonlarında 13 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son bir haftada bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava ve kara unsurlarınca bin 116 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 262, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 95, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 740, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 10 zanlı gözaltına alındı.

13 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Planlı operasyonlarda, bin 107'si terör suçları, 136'sı düzensiz göç ve 3 bin 783'ü uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 5 bin 26 kişi yakalandı.

İç güvenlik operasyonlarında 5 terörist teslim oldu, 1'i ölü ve 7'si sağ ele geçirilirdi. Böylece toplam 13 terörist etkisiz hale getirildi.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN