İdlib halkı Türkiye'yi çağırıyor

İdlib halkı Türkiye'yi çağırıyor

İdlib halkı Türkiye için sokaklarda... Esad rejimi ve Rusya’nın saldırılarına karşı sokaklara çıkan binlerce İdlibli, Türkiye’nin gözlem noktalarını kurmasını talep etti.

Suriye’deki Beşar Esad rejimi ve destekçilerinin yoğun hava saldırıları düzenlediği İdlib’de binlerce kişi saldırıların durdurulması için gösteri düzenledi. İdlib’in Marretinuman, Serakib ve Hazzano bölgelerinde cuma namazından sonra toplanan binlerce sivil gösteri yaptı. Gösteriye katılan grup, Türkiye’ye sevgi mesajları yollarken saldırıların durdurulması için Kazakistan’ın başkenti Astana’da garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran arasında sağlanan anlaşma çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin oluşturmaya başladığı ateşkes gözlem noktalarını tamamlamasını istedi. Bir başka gösterici Abdullah Zarzar da “Rusya’nın ve Esad rejiminin saldırılarına son vermek, bölge halkını ve Doğu Gutalıları koruma altına almak, İdlib ve Halep illerinden kalan bölgeleri koruması için kardeş ülkemiz olan Türkiye’den en hızlı şekilde gözlem noktalarını tamamlaması istiyoruz.” şeklinde konuştu. Zeytin Dalı Harekatı’nın Afrin ile sınırlı kalmamasını ve İdlib’e de böyle bir harekat düzenlenmesini isteyen Mustafa el Fares ise “Rusya ile Esad rejiminin saldırılarının son bulması ve kan dökülmemesi için Türkiye’nin bölgeye intikal etmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN