İftar yemeği tarifleri - En güzel iftar yemekleri / Nefis yemek tarifleri

İftar yemeği tarifleri - En güzel iftar yemekleri / Nefis yemek tarifleri

İftar yemeğini ve tarifini haberimizden takip edebilirsiniz. İftar Menüsü ve merak ettiklerinizi yazımızda sizler için derledik. Sizde haberimizden yararlanarak en güzel iftar yemeklerini kolaylıkla yapabilir konu hakkında merak ettiğiniz detaylara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ramazan ayının başlaması ile birlikte herkesin merak ettiği konuların başında gelen İftar yemekleri ile her gün bir iftar yemeğini haberimizde bulabilirsiniz. Peki İftar yemeği nasıl yapılır? Kolay iftar yemekleri nelerdir? Sizde iftar menüsü haberimizden kolay iftar yemeklerini pratik bir biçimde video anlatımlı olarak yapabilirsiniz. İşte günün iftar menüsü ve en güzel iftar yemeği hazırlanışı...

İftar menüsü haberimizden yararlanarak sizde en güzel iftar yemeğini kolay bir biçimde hazırlayabilirsiniz. Kolay iftar yemeği bölümünde bugün Tas Kebabı var. Sizde haberimizi takip ederek yemeğin nasıl yapıldığını kolaylıkla öğrenebilir yazımızda yer alan video ile bu yemeği kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte merak ettiğiniz en güzel iftar yemeği ve iftar yemeği tarifleri hakkında merak ettikleriniz.

Ramazan aylarında beslenme her zaman önemlidir. Ancak özellikle bu yıl aşırı sıcak bir dönemde oruç tutulacağından iyi bir beslenme düzeni çok daha büyük önem kazanmaktadır. Sıcak havalarla birlikte vücuttan terleme ile birlikte fazla miktarda mineral ve sıvı kaybı olmaktadır. Ramazanda sıvı ve mineral kaybının yerine konulması gerekmektedir. Aksi takdirde halsizlik, baş dönmesi, bayılma hissi, bulantı gibi sağlık problemleri oluşabilir.

Toplumsal hayatımızda önemli bir yer teşkil eden Ramazan ayında dini bir vecibeyi yerine getirmek için oruç tutulmakta ve bununla birlikte bireylerin günlük yaşantılarında önemli değişiklikler olmaktadır. Ramazan ayında yapılan en önemli beslenme değişiklikleri arasında oruç tutan kişilerin günlük beslenme şekli ve öğün sayısını değiştirip üç ana öğün olan günlük beslenme düzeninin iki öğüne indirilmesi ve özellikle hamur işleri, tatlılar, kırmızı et, ekmek, pilav ve makarna tüketiminin artması yer almaktadır. Oysa oruç tutarken sağlıklı ve çeşitli besin seçenekleri ile yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması esas olmalıdır. Ramazan ayında bireylerin yaş, cinsiyet ve fiziksel aktivitelerine göre günlük almaları gereken enerji, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral oranlarının değişmediği ve bu süre zarfında da sağlığın korunması açısından yeterli ve dengeli beslenmenin gerekli olduğu unutulmamalıdır.

ORUÇ VE BAŞ AĞRISI

Oruç süresince baş ağrısı pek çok nedenden kaynaklanabilir. Öncelikle iftar ve sahurda yeterli sıvı almaya özen gösterin. Bu süreç içinde 2-2,5 litre su içmeye çalışın. Açlık baş ağrısına neden olabilir. Sahura kalkmak bu nedenle önemlidir. Protein içeriği yüksek yumurta, süt, yoğurt ve peynir gibi besinleri tok tutar. Ayrıca tam tahıllı ekmekler veya yulaf gibi tahıllar da gün içinde enerji vererek çabuk acıkmanızı engeller. Sahurda bu besinleri tercih etmenizde yarar var.

Uykusuzluk ve dinlenememek baş ağrısını tetikleyebilir. Uykunuzu alamadığınızı düşünüyorsanız gün içinde mutlaka dinlenerek telafi etmeniz daha iyi hissettirir. Ayrıca uykusuzluk pek çok metabolik sağlık sorununu da beraberinde getirebilir. Uyku; enerjinizi dengeler, kan şekerinizin düzenlenmesinde rol oynar.

Hava sıcaklığının çok daha yüksek olduğu öğle vakitlerinde doğrudan güneş ışığına maruz kalmamak, güneşe çıkarken şapka ve gözlük takmak da baş ağrısının gelişmesi veya ilerlemesini engelleyebilir.

Devam eden bir migren sorununuz varsa oruç tutmaya başlamadan önce doktorunuzda danışmanızda yarar var.

GÜNÜN İFTAR MENÜSÜ: TAS KEBABI

Tas Kebabı et sevenlerin sevdiği domates biberli sosuyla sevilen tencere yemeklerimizden biri. Güzel bir tas kebabının en önemli püf noktası içinde en çok kullanılan malzeme olan et. Kuzu veya kuşbaşı daha eti de kullanabilirsiniz. Yumuşaklığından emin olmak isterseniz daha tranç veya antrikot ta alabilirsiniz.

16-06/24/taskebabw.jpg

Malzemeler: (4-5 kişilik)

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

500gr. kuşbaşı et

1 büyük boy soğan

3-4 adet çarliston veya sivribiber

1 yemek kaşığı domates salçası

2-3 adet rendelenmiş domates tuz, karabiber

Yapılışı:

Zeytinyağını kızdırıp etleri alın ve rengi dönene kadar yüksek ateşte kavurun.

Rengi dönünce altını kısıp, kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirin.

Etin çok suyu kalmışsa ayrı bir kaba aktarın ve yemeklik soğanı alıp kavurmaya başlayın.

Biberleri ilave edin. Suyunu çekmişse kavurlurken, biraz et suyu ekleyin.

1-2 dakika sonra domates salçası, daha sonrada domatesleri ekleyip orta ateşte domates eriyip rengi parlak olana kadar karıştırmaya devam edin.

Ayırdığınız et suyunu tekrar tencereye alın. Tuz ve karabiberini ekleyip 10 dakika daha kısıkta kapağı kapalı pişirsikten sonra Tas Kebabı nız servise hazır.

Yemeğe ufak doğranmış hafif kzıarmış patates küpleri, haşlanmış bezelye ve havuç eklerseniz orman kebabı olarak ta servis edebilirsiniz.

İftar yemeğini ve tarifini haberimizden takip edebilirsiniz. İftar Menüsü ve merak ettiklerinizi yazımızda sizler için derledik. Sizde haberimizden yararlanrak en güzel iftar yemeklerini kolaylıkla yapabilir konu hakkında merak ettiğiniz detaylara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ramazan ayının başlaması ile birlikte herkesin merak ettiği konuların başında gelen İftar yemekleri ile her gün bir iftar yemeğini haberimizde bulabilirsiniz. Peki İftar yemeği nasıl yapılır? Kolay iftar yemekleri nelerdir? Sizde iftar menüsü haberimizden kolay iftar yemeklerini pratik bir biçimde video anlatımlı olarak yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN